Van Gaal: Spillede ikke som et hold

Det var en underholdende kamp, men Manchester United burde aldrig have lukket Leicester ind i kampen. Det mener Louis van Gaal, som kritiserer sit holds boldomgang.

To gange var Manchester United foran med to mål, men de endte som bekendt med at tabe 5-3, efter en skidt afslutning på anden halvleg, hvor Leicester scorede hele fire mål.

Og Uniteds hollandske manager var, ikke overraskende, en skuffet mand efter kampen, hvis ansvar han til fulde gav sit hold.

– Jeg synes, at tilhængerne har set et fantastisk spektakel af en kamp i dag, hvor vi startede godt og scorede fantastiske mål, siger Louis van Gaal ifølge BBC.

– I anden halvleg scorede vi et mål mere, men du er nødt til at vinde kampen, hvilket vi ikke formåede. Vi holdte ikke boldbesiddelsen på den rigtige måde.

– Vi har alt for mange spillere, der gerne vil gå efter at score mål. Leicester har allerede mod Arsenal og Stoke vist, at de er i stand til at komme tilbage, og det gjorde de rigtigt godt.

Den mest omdiskuterede hændelse skete, da Leicester ved stillingen 1-3 fik tilkendt et straffespark, efter Rafael enten begik, eller ikke begik en fejl mod Jamie Vardy. Men van Gaal vil ikke skylde skylden på dommeren.

– Ved det første straffespark er det altid dommeren (som du taler om efter kampen, red.), men du behøver ikke gøre det som spiller.

Holdet fejlede – ikke forsvaret

– Du ved, du er i feltet, og du giver dommeren muligheden for at fløjte, når du laver forseelsen. Jeg ved ikke, om det er et straffespark, men vi er nødt til at se os selv i øjnene, fordi vi lavede så mange store fejl – som et hold.

– Jeg kan ikke sige, at jeg er glad. I fodboldens verden hænder disse kampe. Jeg var træner for Barcelona, og i mit første år var vi foran 3-0 med 15 minutter igen, men vi tabte 4-3, understreger hollænderen, der mener, det var United, der forærede sejren væk.

– Det kan ske, det er fodboldens verden, men det er ikke godt, fordi vi har kampen i vores hænder og gav sejren væk. Ikke på grund af Leicester – vi gav den væk, og det bryder jeg mig ikke om.

– Du kan ikke sige, det var forsvaret, der var dårligt. Du spiller som et hold – det viste Leicester. Vi spillede ikke som et hold i anden halvleg, og det handler ikke kun om forsvaret.

– I en defensiv situation er det hele holdet, der er ansvarlige, ikke kun én forsvarsspiller, slutter van Gaal, blandt andet med henvisning til Tyler Blackett, der fik rødt kort, da han begik straffespark nummer to.

“De røde djævle” får mulighed for at slikke sårene, når klubben på lørdag tager imod West Ham, der kommer med en sejr over Liverpool i bagagen.

Forrige artikel

Pearson: Taktikken knuste United

Næste artikel

Blog: Forudsigelige forsvarsmangler

ANNONCE