Blog: Paul Pogba kan gøre United til titelkandidater

Paul Pogba-diskussionen har været en, der har splittet United-fans i over godt et års tid. Nogen elsker ham, nogen foragter ham. Nogen ønsker ham i klubben, nogen ønsker ham derhen, hvor peberet gror. Som Manchester United-fan er det næsten umuligt ikke at have en holdning til, hvad man mener, der bør gøres med den franske midtbanespiller. Og sådan en har jeg selvfølgelig også. Jeg mener, at han bør spille og at holdet fortsat skal bygges op om ham. Og her er hvorfor.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Rygterne om United-exit

Det er selvfølgelig heller ikke gået min næse forbi, at det har været rimeligt klart, at Paul Pogba har ønsket at forlade klubben. Det er det primært ikke, fordi han har et bagland i agenten, Mino Raiola, og hans brødre, som har skabt en stemning om, at Paul Pogba hader at være i Manchester United og at han vil væk hurtigst muligt. Den helt vanvittige polemik køber jeg dog ikke.

Jeg er helt med på, at man som professionel fodboldspiller ikke går ud og fortæller offentligt, at man ikke vil spille i den klub, man er i. Den slags sker sjældent. Men forholder man sig udelukkende til den retorik, Paul Pogba har brugt det seneste års tid, synes jeg ikke, det tyder på, at han hader livet i Manchester United.

Det passer ikke, at han har brugt sociale medier til at skabe dårlig stemning. Han har støttet holdkammeraterne – både når han var på banen, men også på sociale medier, når han var skadet. Her han har udelukkende talt rosende ord om Manchester United udadtil, samt åbenlyst rost spillere og klub, når han ikke har behøvet det.

Jeg tror selvfølgelig også, at han ville væk i sommers. Men hvem kunne fortænke ham i det? Holdet var i knæ, der var ingen sportslig strategi, og det lignede ikke, at Solskjær og resten af ledelsen havde nogen idé om, hvordan de skulle bruge ham. Paul Pogba, i sin bedste fodboldalder, er en alt, alt for god fodboldspiller til at få spildt sin karriere på den slags. Og det skal jeg nok komme tilbage til.

Ja, og så var der også spekulationerne om, at han angiveligt skulle have faket sin skade for at gennemtvinge et skifte. Den køber jeg heller ikke. Det har været helt klart, at United ikke ville sælge ham midt i en sæson, så at han skulle begynde at “spille skadet” fra september til maj måned virker for mig helt unaturligt. Er det så ufatteligt et scenarie, at Pogba rent faktisk er blevet skadet, og at han er i gang med at genoptræne? Skal vi til at være bange for, at vores spillere vil væk, når de bliver skadet? Skal vi tænke det om Marcus Rashford, og skulle vi have gjort det om Scott McTominay, da han var skadet? Nej, selvfølgelig ikke.

Dertil har der jo været deciderede beviser på, at han rent faktisk var skadet. Der har været en dokumenteret operation og dokumenterede genoptræningsvideoer, og nu fortæller Solskjær, at han er ved at være tilbage igen. For at svare præcist: Nej, Pogba har ikke “faket” noget som helst. Han var skadet, men nu er han ved at være tilbage igen.

Bruno Fernandes, Manchester United.

Indlogeringen på Fernandes’ Manchester United

Spekulationer går der også på, at Pogba skulle have ændret sin mening om et United-exit efter at Bruno Fernandes kom til. Den tror jeg bestemt også er god nok. Det er vel meget naturligt, at verdensklassespillere gerne vil spille sammen med andre spillere, der har samme niveau, og det er tilfældet nu.

Bruno Fernandes har i sin korte tid i Manchester United statistisk set været den bedste midtbanespiller i Premier League (Kevin de Bruyne, come outside), og hvilken spiller ville ikke have lyst til at spille sammen med ham?

Jeg vil også gerne medgive de, der nok er uenige med mig i mange af pointerne i denne blog med, at Pogba for ofte slår ud i banen og udviser negativ energi. Men hvor fedt kunne det ikke være, hvis Bruno Fernandes kunne være manden, der siger “kom nu, mand!” og får ham igang? Jeg er sikker på, at Pogba ville lytte.

Det, der burde gøre Manchester United spændte, er tanken om, at de to kunne spille sammen. For de kan sætte medspillere op lidt på samme måde. De tænker hurtigere end modstanderen, har nøglerne til at åbne forsvar op, selv, når de står meget dybt, og så er det simpelthen bare utænkeligt, at de to ikke ville kunne udvikle en eminent spilforståelse med hinanden.

Pogba scorer til 2-0 mod Chelsea

Lad være med at glemme, hvor god Pogba faktisk er

Ja, for hvis samarbejdet med Bruno Fernandes kan vække Pogbas interesse i Manchester United, burde det være noget, vi skulle hylde, i stedet for at mene, at “han kun vil spille her, når det går godt”. Det kan man selvfølgelig godt have en pointe i, men hvis man tager hans synspunkt i hele sagen, synes jeg godt, man kan forstå det, som jeg forklarede ovenover. For hvis Pogba er motiveret, er han en af verdens absolut bedste på sin position.

Vi må absolut ikke glemme, hvor god, han var i midten af sidste sæson. Dengang, Ole var midlertidig manager og vi alle startede med at drømme om titler igen. Og vi skal huske på, at det egentlig kun var i tre-fire måneder, han ramte sit højeste. Men hvad betød de præstationer?

I 2018/19-sæsonen var han den i hele Manchester United i Premier League, der havde lavet flest mål, flest assist, flest skud på mål, flest vellykkede driblinger, flest vundne tacklinger, flest skabte chancer, flest vundne dueller og flest vellykkede afleveringer ind til banens sidste tredjedel. Lad dig ikke forblænde af dit eventuelle had til manden; han er jo vores bedste spiller. Så lad ham dog vise det.

Som nævnt før, husk nu på, hvor god, han har været. Intet tyder på, at han ikke har det i sig. Han havde en kort periode mellem sine to skader, hvor han – selv på 70 procent – viste, at han havde noget, ingen andre på banen, eller måske endda i hele Premier League, havde. Husk nu på, at han var dirigenten på Frankrigs verdensmesterhold i 2018. Husk nu på, at han var verdens bedste midtbanespiller i starten af 2019. Der støttede vi ham alle. Det skal vi gøre igen.

I det første halvår af denne sæson gik man, med rette, med idéen om, at midtbanen var den, der holdt Manchester United tilbage. Fred var ikke i nærheden af den spiller, han er nu, og Jesse Lingard og Andreas Pereira var konstant at finde på holdkortet, hvilket simpelthen ikke burde være lovligt for en engelsk storklub med det niveau, de lagde for dagen. 

Men med Fred i storform, Bruno Fernandes og Paul Pogba – samtidig med at have Scott McTominay og Nemanja Matic til at supplere dem – kan det være midtbanen, der er holdets styrke. Og så er det altså svært at se, hvor holdets svagheder er. 

Vores norske styrmand ved roret har gjort det klart. Paul Pogba er United-spiller. Solskjær har smidt godt en fjerdedel af truppen på porten siden han kom i en af de vildeste trupudrensninger, jeg nogensinde har set, men Paul Pogba har han altid stået fast ved. Og dermed har jeg blot et budskab: 

Støt Paul Pogba. Har vi en motiveret og glad franskmand løbende rundt på midtbanen, kan han gøre så stor en forskel, at han, nærmest med et trylleslag, kan gøre os til mesterskabskandidater. Så god kan han være. Husk nu på det.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Sky Sports-redaktør: Aubameyang er dét, United skriger efter

Næste artikel

OT.dk tilbageblik: Sir Alex' sidste kampe

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share