Blog: United er fortsat i sløj forfatning

Tirsdag aften tabte Manchester United 0-1 på hjemmebane til de italienske mestre, Juventus. Selvom nederlagets størrelse ikke lyder af meget, blev United på alle parametre udspillet og taktisk udmanøvreret af storholdet fra Torino.

Her er en række betragtninger dagen derpå, der understreger, at United fortsat er i krise.

1: United er – stadig – i sløj forfatning

Før Newcastle-kampen lignende José Mourinho en færdig mand i Manchester United, og da stillingen ved pausen hed 0-2 i Rafa Benitez’ favør, lod det til, at portugiseren havde underskrevet sin egen fyreseddel. Et flot comeback i anden halvleg sikrede dog United tre point og Mourinho en ekstra livline før landsholdspausen.

I sidste weekend blev der bygget videre på de gode takter, da United længe så ud til at få den første sejr på Stamford Bridge siden Alex Fergusons sidste sæson. Efter en miserabel første halvleg kom United flyvende ud efter pausen, og Anthony Martial lignede med to scoringer pludselig svaret på de problemer, Mourinho har haft med at finde en offensiv kantspiller i venstre side.

Ross Barkleys udligning i det 96. minut og José Mourinhos efterfølgende nedsmeltning på sidelinjen satte dog en tyk streg under, at United langt fra har marginalerne på deres side for tiden, og at manageren er en voldsomt presset mand.

Tirsdagens nederlag til Juventus betyder, at Mourinho og co. blot har vundet en af de seneste syv kampe. Selvom udtrykket er blevet marginalt bedre siden sejren mod Newcastle (der ligger på sidstepladsen i Premier League), lover det ikke godt for de næste fire kampe, hvor modstanderne hedder Everton, Bournemouth, Juventus og Manchester City.

2: United er langt fra den europæiske top

José Mourinho blev i 2016 hentet til Old Trafford med det klare mål at genetablere Manchester United som et tophold, både i England og på den europæiske scene. Sidste sæsons andenplads tydede på, at den hjemlige målsætning var inden for rækkevidde, mens kollapset mod et middelmådigt Sevilla-hold i Champions League viste det modsatte i Europa.

Juventus sad med undtagelse af en periode på 15-20 minutter i anden halvleg solidt på gårsdagens kamp. En voldsom overvægt i både boldbesiddelse og pasningsspillet til italienerne udstillede United, der blot præsterede et forsøg indenfor rammen i første halvleg. Ti minutter efter pausen viste en statistik desuden, at ni Juventus-spillere havde flere succesfulde afleveringer end modstanderne hos United.

Havde det ikke været for David de Gea, kunne United snildt have tabt kampen med to-tre mål.

Udviklingen siden august har desværre vist, at United fortsat er milevidt fra rivalerne i Premier League – og ikke mindst mastodonter som Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München og Juventus. Et faktum, som Mourinho også gjorde et stort nummer ud af at slå fast på pressemødet efter kampen.

3: Angrebet vækker bekymring

José Mourinho har brugt de seneste mange måneder på at revse sine forsvarsspillere og fortælle omverdenen, at de ikke er gode nok. United har efter ni kampe i Premier League lukket 16 mål ind sammenlignet med fire på samme tidspunkt sidste år.

Der er med andre ord ingen tvivl om, at portugiseren har en pointe.

Problemet er imidlertid, at udviklingen i angrebsspillet siden starten af sæsonen er kilde til dyb bekymring. Alexis Sanchez har kurs mod at blive et af de største flop i klubbens historie, Marcus Rashford, Anthony Martial og Marcus Rashford er for ustabile, og Romelu Lukaku ligner mest af alt en mand, der trænger til en lang pause.

Angriberen har stort set spillet alle kampe, siden han skiftede til United fra Everton sidste sommer, og set med United-briller, gjorde det ikke situationen bedre, at Lukaku vandt bronze med Belgien.

United har indtil videre blot scoret 15 mål i liga-sammenhæng, hvilket ganske vist kun er et færre end Liverpool til andenpladsen. Sidstnævnte har dog blot lukket tre mål ind. Chelsea, Manchester City og Arsenal har alle rundet de 20 sæsonkasser, og det er svært at se, hvem af Uniteds offensive kræfter, der i øjeblikket ville kunne træde direkte ind på et af rivalernes hold.

PS: At José Mourinho mangler ledere i spillertruppen, blev endnu en gang udstillet mod Juventus. Jeg er stadig deprimeret over, at Ashley Young var anfører i går.

Nul udskiftninger: Mourinho manglede offensive muligheder