Forever a babe – Tak for alt, Tom!

Manchester Uniteds fanmiljø blev ramt af en trist nyhed søndag formiddag.

I formiddags kom den triste besked, at en af de mest vidende og betydningsfulde Manchester United-fans jeg har kendt, er gået bort.

Tom Clare var en populær skikkelse blandt Manchester United-fans verden over og formåede at være et samlingspunkt på tværs af generationer, nationaliteter og kontinenter.

Han var en ener og en enormt begavet kommunikatør, som kunne betage med sin viden og historiefortælling om Manchester United i timevis.

I fanmagasinet Red News og for Manchester United Supporters Trust (MUST) skrev han artikel på artikel om de gamle helte, og var ikke bleg for at sætte sit eget personlige præg på det. Noget der senere endte ud i bogen “Forever a red”, hvor han fortalte opvæksten i Chorlton, mens Sir Matt Busby byggede det legendariske The Busby Babes-hold op.

Jeg lærte selv Tom og hans hustru Cheryl at kende i 00’erne på mine ture til Manchester. Han var her forlængst flyttet til Houston, Texas i USA, men tog troligt afsted til Manchester år efter år. Ikke mindst for at arrangere sin årlige end of season-dinner, som endte med at blive en årlig sammenkomst for fans fra England, USA, Australien, Frankrig, Indien.. og Danmark. Et møde på tværs af generationer og baggrund – Altid med Manchester United i centrum.

Disse middage er noget af det jeg sætter allermest pris på, at have oplevet som United-fan. Det var en fantastisk lejlighed til at møde nye og gamle venner i United-miljøet, og altid med en United-legende på besøg og med Alan Keegan, klubbens stadionspeaker som vært.

Facebook Tom Clare & Cheryl med de danske deltagere i 2014.

Middagene blev en fast tradition blandt flere danske United-venner, og peakede for mig i 2014, da jeg samme dag som jeg forsvarede mit speciale, rejste til Manchester og deltog samme ved middagen, hvor ingen ringere end Denis Law signerede min afhandling. Sikke en dag at afslutte mit studieliv på.

Imago Speciale signeret af Denis Law

Tom Clare havde altid tid til alle og enhver. En mand der havde oplevet spillere som Duncan Edwards og The Busby Babes, og som tog sig tid til at belære os unge United-fans om tidligere tiders helte. Hans danske forbindelse var forøvrigt at han i sin tid i det britiske luftvåben var udstationeret i Sønderjylland på et tidspunkt.

Mængden af hyldester på nettet i dag har været tydelige. Tom gjorde indtryk på enhver han mødte.

Tom Clare blev 78 år. Æret være hans minde.

ANBEFALING: Manchester United har her til aften også udgivet en nekrolog om Tom, som kan læses her.

Herunder kan du lære Tom Clare lidt mere at kende:

Forrige artikel

Startopstilling: Garnacho tilbage i truppen!

Næste artikel

United taber 1-0 efter stort drop fra De Gea

ANNONCE