Glazeromics i Norge?

Manchester United vender for første gang i 10 år tilbage til Norge. I længere tid var det en offentlig hemmelighed, at United ville besøge Norge denne sommer, og mandag blev Vålerenga så bekræftet som vært. 

Men jublen varede kort for de norske fans. Vålerenga kræver mindst 680 danske kroner for én billet til kampen.
En absurd pris, som ikke kan forsvares med det dyrere prisniveau i Norge, hvor normalprisen til Vålerengas kampe på samme tribune ligger på 200 kroner. Derudover skal det tillægges, at det er en fuldstændig ligegyldig og betydningsløs kamp, som næppe bliver den store fodboldoplevelse for nogen, udover Vålerengas spillere og ledelse, som får deres livs oplevelse.

Til Dagbladet forklarer Vålerengas direktør med at Manchester United kræver mange millioner kroner for at besøge klubben, og billetprisen derfor er høj for alene at nå break-even. Hvis dét er undskyldningen, så burde klubben måske have droppet kampen? Selv til en betydningsfuld kamp på Old Trafford mod Liverpool koster den dyreste billet 480 danske kroner.

Jeg kan sådan set være ligeglad. Jeg var ikke selv taget til Norge for at se United, om kampen havde kostet 200 eller 700 kroner alligevel, men jeg ved, at der uanset hvad bliver udsolgt. Og det er det, der ærgrer mig. Fansenes loyalitet bliver misbrugt, og det betyder, at klubber som Vålerenga og Manchester United selv kan fortsætte denne udnyttelse, som jeg allerede nu ser som ødelæggende for både fodbolden og ikke mindst min klub Manchester United.

Supporterklubben skuffer
Oveni alt dette, så skuffer det mig endnu mere, at den officielle supporterklub i Norge ser ud til at acceptere dette faktum fuldt ud. Jeg synes, de gør et fantastisk arbejde i Norge og er stor fan af deres medlemsmagasin, som i hvert nummer også giver spalteplads til fans, som arbejder på at forbedre dine og mine forhold i klubben som fans. Jeg beundrer dem især for at fortsætte med dette, selvom fodboldklubben siden 2005 har set mere og mere skævt til dette.

Men når jeg så ser, at de assisterer Vålerenga med billetsalget, ja, så skuffer det mig meget. Idéen er fantastisk, men det virker meget som om, at supporterklubben blot lægger sig på maven og lader ukritisk deres medlemmer blive udnytttet mod at få besøg af Manchester United.

Jeg kan sagtens se deres dilemma. Skal de være ”indenfor” eller ”udenfor”, når Manchester United kommer til den norske hovedstad. Selvfølgelig skal de være indenfor, men de må også som supporterklub stille nogle krav. Blandt andet ordentlig behandling af deres medlemmer. Som det er nu, så fremkommer de blot som en salgsafdeling på vegne af Vålerenga.

I det mindste kunne de have fremlagt deres overvejelser og beslutningsgrundlaget for dette. Det kan være, at det kommer, jo flere klager fra deres medlemmer der kommer…

Du kan diskutere bloggen her.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

U18 sluttede af med sejr

Næste artikel

United ude efter Crewe-talent

ANNONCE