Hvor forsvandt fodbolden hen, TV3+?

Onsdag var en sørgelig dag for fodbold på dansk tv, og det var ikke kun fordi United røg ud af Champions League.

Efter flere års tendenser, der pegede i den retning, valgte TV3+ onsdag aften at fokusere mere på underholdningen end på fodbolden i deres dækning af de to Manchester-klubbers kampe i Champions League.

Jo vist, begge kampe var på forhånd udset til at blive afgørende og spændende. Men derfor skal man stadig have respekt for de fans af de fire respektive klubber, som var involverede i kampen.

Som Manchester United-fan er jeg fuldstændig ligeglad med Manchester Citys kamp mod Bayern München. Ikke nok med det, så er Manchester City lokalrivaler og forhadte rivaler. Kan det blive mere provokerende for en United- eller City-fan at TV pludselig skifter over til den allerstørste rival? Næppe.

TV3+ burde have haft mod nok til at vælge den ene kamp fremfor den anden. Om de valgte City, fair nok. Men at de vælger at ødelægge dækningen af de to kampe, er for galt. Det tyder på, at de hellere vil tænke på underholdning end fodbold, hvilket er uheldigt for os klubfans. Man kan undre sig over, at de ansatte på stationen, herunder flere fodboldpersonligheder, ikke har sagt stop? En fodboldkamp består af 2 hold. Ikke af 4.

Onsdag blev det ligeledes tydeliggjort, at forsøget med to kampe er helt hen i vejret. Jeg var heldigvis selv taget på en pub, hvor Uniteds fulde kamp blev vist, men igennem snak med andre fans har jeg fundet ud af, at TV-seerne missede en af kampens (og måske sæsonens) mest afgørende episoder, da Nemanja Vidic måtte udgå fra kampen. Hvorfor? Fordi TV3+ viste Manchester City – Bayern München og først slog over, da Vidic til alles skræk blev båret for banen.

Samme uvidenhed om kampens episoder vil sikkert ske på arbejdspladser og skoler rundt om i Danmark, hvor de stakkels TV-seere, der så 3+ onsdag, kun fik set halvdelen af enten Uniteds eller Citys kamp. Hvordan skal de nogensinde kunne få en retfærdig diskussion om kampen?

Desværre er det en tendens, at TV-selskaber tænker mindre og mindre på klubbernes fans og har mindre og mindre respekt for dem. Vi ser det for eksempel også på 6’eren, hvor de ofte skifter væk fra slutningen i den sene lørdagskamp i Premier League for at se et ligegyldigt kickoff i en ligegyldig spansk fodboldkamp.

Jeg syntes det er en ærgerlig tendens og håber ikke tv3+ igen vil ødelægge hverken Uniteds eller nogen andres kampe. Vis fodbold for fodboldfolket og ikke for dem der udelukkende interesserer sig for deres oddsetkupon.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

FA i forsvar: Kan ikke sammenlignes

Næste artikel

UEFA står med Manchester-problem

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share