Lidt frustration over avisernes troværdighed

Det går mig på sommer efter sommer. Ja, faktisk hele året.

I 12 år har vi på OldTrafford.dk dagligt dækket Manchester United. Vi dækker mange rygter og gennem årene er der løbet virkelig mange spillere gennem rygtestrømmen her på siden.

Men vi dækker også bredt. Vi vurderer hvert enkelte rygte og vi har strikse forholdsregler for hvilke medier vi dækker. Det spænder vidt, men omfavner også medier som The Sun, The Mirror og Daily Mail.

Men officiel klubfotograf. Det er han ikke. Det bekræfter en af Manchester Uniteds digitale folk også. 

Alle tre aviser/website, som vi konstant hører er utroværdige på både vores forum og sociale medier. Nogle gange bliver vi endda latterliggjort og bliver kalde useriøse og utroværdige selv, selvom vi altid angiver kilden.

Det sker samtidig med at jeg på mine egne sociale medier, kan se United-fans og andre fodboldfans dele hvad som helst på deres profiler selv hvis der ikke engang er angivet en kilde.

Anyways, tilbage til folks kritiske sans af vores artikler. Fordi Ja! vi skriver også rygter fra medier som tabloidpressen, som kan skrive usandheder, men også kan have deres historier fuldstændig korrekte.

Når vi gør, så kommer der ofte en diskussion af hvilke medier der så er troværdige. Her nævnes The Guardian, The Daily Telegraph og The Independent ofte.

Og det er netop sidstnævnte avis, som i det her tilfælde har bevist hvor useriøs journalistik de selv kan lave, baseret på absolut ingenting.

Det handler om Morgan Schneiderlin.

I weekenden dukkede en historie op på både Twitter, diverse facebooksider og Reddit om at “Manchester Uniteds officielle klubfotograf Craig Norwood nu følger Schneiderlin på Twitter”. Dermed måtte et skifte jo være under opsejling.

Craig følger forøvrigt også mig på Twitter, men jeg vil gerne lige slå fast at jeg ikke er på vej til Manchester United i dette transfervindue. 

Problemet er bare at Craig ikke er ansat i Manchester United og ikke klubbens officielle klubfotograf. Han er United-fan, som jeg vil betegne som værende en lidt engelsk udgave af mig selv. Han har således i flere år drevet flere United-websites og er ganske vidende omkring Manchester United. Han har brugt uendelig mange timer på at følge United og informere verden om United ved blandt andet at tage ud til ungdomskampe og ikke mindst stå klar med kamera foran Bridgewater Hospital, hvis det var rygtet at en spiller skulle til lægetjek.

Men officiel klubfotograf. Det er han ikke. Det bekræfter en af Manchester Uniteds digitale folk også. 

Alligevel formår The Independent i dag at skrive en artikel om den påstand, som altså begyndte at florere i weekenden. 
(Bloggen fortsætter under billedet…)

Morgan Schneiderlin

Jeg kunne egentlig lade den her historie passere i mængden af useriøse historier, men synes den fortjener at blive fremhævet som et glimrende eksempel på at det bestemt ikke er nok at kigge på hvilket medie, som historien stammer fra. Hen over årene har jeg oplevet et hav af både sande og usande historier i både tabloidpressen og dem, som folk altså med det samme kalder for de mest troværdige. 

Dermed ikke sagt at visse aviser måske har en lidt større troværdighed end andre, men blot at kigge på avisnavnet er bestemt ikke nok i 2015. Meget ændrer sig også løbende. Eksempelvis var der visse aviser, som var mere velinformeret under Moyes, mens andre lukrerer på lidt flere kontakter under Louis van Gaal. Sådan er mediespillet. 

Craig følger forøvrigt også mig på Twitter, men jeg vil gerne lige slå fast at jeg ikke er på vej til Manchester United i dette transfervindue. 

Forrige artikel

Van Gaal: Støtten i USA er fantastisk

Næste artikel

Jones forlænger til 2019

ANNONCE