Mourinhos United: Grund til optimisme

Efter flere uafgjorte resultater på Old Trafford er Manchester United allerede sakket gevaldigt bagud i årets Premier League. Alligevel jeg er ikke i tvivl om, at José Mourinho bliver en succes i United

Det har på alle måder været en bizar sæsonstart, vi har været vidne til. Men på trods af den rekordringe start pointmæssigt, spiller Manchester United endelig, som Manchester United bør: seværdig angrebsfodbold med en dynamisk midtbane, der endelig er begyndt at fungere. Ja, jeg vil faktisk vove den påstand, at vi spiller den bedste fodbold, vi har gjort siden 12/13-sæsonen, hvor manageren som bekendt hed Sir Alex Ferguson.

Alligevel er det langt fra alle, der endnu er blevet overbevist af Jose Mourinhos ankomst: og det med god grund, særligt hvis vi ser på den hjemlige liga. Her halter man allerede efter 13 kampe bag de øvrige konkurrenter – med hele 11 point op til førerholdet fra Chelsea og otte point op til Arsenal på fjerdepladsen. Jeg har selv været enormt frustreret over de resultater, vi har set på det sidste – det skal ikke være nogen hemmelighed.

 

 

Men hvis parolen om, at en manager fortjener tillid, nogensinde skulle give mening, er det netop nu, det er tilfældet – hvis I spørger mig. For vi har i Jose Mourinho ikke bare fået en mand, der ved hvordan man vinder titler; allerede efter fire måneder viser han også, at han evner noget, hverken David Moyes eller Louis van Gaal formåede på langt flere måneder: at sætte holdet op til at spille god angrebsfodbold.

Arven efter van Gaal: Tydelige forbedringer

Lad os for et øjeblik glemme resultaterne, og i stedet dykke ned i noget statistik. United har efter 13 Premier League-kampe skabt 163 åbne chancer, eller 12,5 chance per kamp. I de forgående to sæsoner kreerede holdet i alt, på 38 kampe, hhv. 391 (10,2) og 312 (8,2). Her er der altså allerede en markant forbedring at spore.

I forhold til Louis van Gaals tid i klubben kan man sige, at vi denne sæson har levet i ”omvendtland”, som jeg plejede at kalde det, da jeg var lille. For sandheden er jo, at hollænderens United-hold, undskyld mit franske, var røvkedeligt at se på. At holdet alligevel formåede at holde sig oppe omkring toppen, ser jeg to primære grunde til.

For det første var holdet ekstremt effektivt oppe foran, når de endelig fik en chance. Tænk bare på 3-0-kampen mod Liverpool, hvor de scorer på tre ud af seks skud på mål. På næsten samtlige parametre overgår Liverpool dem – de har flere skud, flere hjørnespark og tvinger målmanden til flere redninger.

Alligevel vinder vi kampen, på papiret ret komfortabelt, og det peger på grund nummer to: David de Gea. Det er næppe tilfældigt, at vores spanske mirakelmager blev årets spiller i begge sæsoner under Louis van Gaal. Som i så mange andre kampe de sidste to år, bliver han også mod Liverpool kåret til kampens spiller. I en kamp, vi vinder med tre mål!

Reel grund til optimisme

Omvendt har en kombination af manglende effektivitet, held – og så en mirakelmager nede bagi hos modstanderen – betydet, at vi denne sæson ikke helt har toppet alle parametre. Men jeg synes, Mourinho allerede har skabt langt bedre grund til optimisme, end vi oplevede under både van Gaal og Moyes. På få måneder har han skabt et hold, der med udgangspunkt i en dynamisk midtbane, kreative kræfter offensivt og et velspillende forsvar spiller fodbold for øjet.

Læs også: Mourinho: Holdet er unikt

Et hold, der tør at spille bolden fremad. Det kræver mod, og det mod så vi på intet tidspunkt under Louis van Gaal. Frygten for, at portugiseren ville komme til United og spille dødkedelig fodbold, er på alle måder gjort til skamme, og jeg er slet ikke i tvivl om, at resultaterne også vil følge trop. Læg dertil, at vi stadig er med i alle cupturneringerne, som det eneste hold stadig med mulighed for fire trofæer.

Mourinho har vist enorm respekt over for Uniteds fans ved at lægge fundamentet for et hold, der spiller den slags fodbold, vi har savnet så meget i flere år. Om vi kan indhente et tocifret pointantal, skal jeg ikke turde spå om. Men jeg synes, at vi skylder Mourinho den tid og den tillid, det kræves for at kunne skabe de resultater, vi ved han kan levere.

Se eller gense nogle af Uniteds flotteste præstationer på det seneste herunder:

Manchester United – Fenerbahce

 

Manchester United – Feyenoord

 

Manchester United – West Ham United

 

 

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho: Holdet er unikt

Næste artikel

- Med selvtillid er han skræmmende

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share