Blog: Ronaldo bringer mål, men løser ikke Uniteds problem

Læsetid
1 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Selver Elezovic

31 august, 2021 - 15:08

Cristiano Ronaldo på Old Trafford ©Imago

I løbet af få timer fredag gik Cristiano Ronaldo fra at være potentiel forræder til at vende "hjem" til Old Trafford.

Ifølge flere anerkendte medier og journalister havde superstjernen angiveligt flirtet med City i dagene op til.

Portugiseren blev dog hurtigt tilgivet, da Manchester United klokken 17.51 dansk tid offentliggjorde transferen, mange fans havde ventet på i årevis.

Udmeldingen fik internettet til at koge over. Klubbens hjemmeside gik ned og på Instagram er opslaget om Ronaldos hjemkomst blevet det mest likede billede nogensinde postet af en sportsklub.

På sociale medier hylder både fans, klubikoner og nuværende spillere hjemkomsten af klubbens fortabte søn. 

Men har vi overhovedet brug for Cristiano Ronaldo og bringer købet af portugiseren os tættere på et mesterskab?

Det mener jeg ikke.

Det kan virke som en helt absurd holdning. For det er jo Cristiano Ronaldo, vi taler om. Portugiseren garanterer mål, mål og atter mål, hvilket er det vigtigste i fodbold.

Alligevel mener jeg, at det impulsive køb af Ronaldo ikke er det, United mangler som hold.

I de seneste to kampe er United blevet udstillet på deres største svaghed - nemlig den defensive midtbane. Positionen skriger efter forstærkning og har gjort det længe. Derfor forstår jeg slet ikke, hvordan problemet ikke er blevet adresseret endnu. Hverken Fred, Scott McTominay eller Nemanja Matic er gode nok til at stole på til den defensive midtbane.

Desuden har Ole Gunnar Solskjær siden han overtog for José Mourinho i december 2018 forsøgt at implementere en spillestil med fokus på kollektivt presspil.

Det står Ronaldo ikke for. Det var seneste sæson et tydeligt eksempel på. For godt nok scorede han 29 ligamål for Juventus. Men hans manglende deltagelse i presspillet var ikke i harmoni med resten af Juventus-holdet, der gennem seneste sæson kæmpede med at finde et klart defineret spilkoncept. Et problem man vel sagtens kan argumentere for, at United også har.

Ronaldo er utvivlsomt en verdensklasse spiller. Men han er ikke den type holdspiller, som Solskjær har forsøgt rekruttere i sin tid som United-manager. Derfor frygter jeg, at angriberens store ego og begrænsede bidrag til presspillet vil give sprækker i den spillestil, som Solskjær så gerne vil praktisere.

Til sidst frygter jeg, at Solskjær vil bygge for stor en del af spillet op omkring Ronaldo. Hvilket efter min opfattelse vil underminere Bruno Fernandes' centrale rolle på holdet, men også begrænse unge spillere som Marcus Rashford, Jadon Sancho og Mason Greenwood i at udfolde sig.

Cristiano Ronaldo er godt nok en stor spiller og skikkelse. Men husk på, at hverken han eller nogen anden spiller nogensinde vil være større end klubben og holdet.