Top 5 – årets spiller

Manchester Uniteds sæson synger efterhånden på sidste vers, og det er blevet tid til at kåre årets spiller. Nogle af truppens profiler har markeret sig positivt, unge spillere har imponeret, og nogle prominente navne har skuffet.

Her er mit bud på, hvem der har været Uniteds fem bedste i 2012/13.

5. David de Gea

Den spanske keeper har sat mange kritikere på plads i denne sæson. Prikken over i’et er, at han er kommet med på årets hold i Premier League. Det er noget af et skulderklap.

Han har ikke været fejlfri, men der er en kæmpe fremgang at spore, hvis man sammenligner med sidste sæson. Han er blevet mere modig, mere stabil og mere fremtrædende. Det virker, som om han har mere selvtillid.

Den blot 22-årige målmand har flere gange været den afgørende forskel for United. Ikke mindst i Champions League-kampen på Bernabéu, hvor David de Gea havde en stor del af æren for, at ”de røde djævle” kom hjem med 1-1.  

4. Rio Ferdinand

Hvem havde for ni måneder siden forudset, at Rio Ferdinand ville komme på årets hold i Premier League? Det havde jeg ikke!

Den aldrende forsvarsspiller har vist, at han stadigvæk har klassen. Som en anden Rolls Royce har han cruiset rundt i forsvaret. Med sin erfaring og rutine har Rio været en af Uniteds vigtigste spillere, og han er svær at komme udenom, når snakken falder på årets spiller på Old Trafford.

Den 34-årige forsvarsspiller har endnu ikke forlænget sin kontrakt, men det er forhåbentlig kun et spørgsmål om tid, før han har sat sin signatur på en ny ét-årig forlængelse med United.

3. Rafael

Den brasilianske højreback er i mine øjne den spiller, der har udviklet sig mest i denne sæson. Han er blevet en mand.

Det virker, som om det var et klogt træk at skille ham og hans bror, Fabio, fra hinanden. Rafael har i hvert fald spillet bedre, end han nogensinde har gjort før. Tidligere har han været berygtet for sine hasarderede tacklinger og irrationelle, overgearede beslutninger. Nu har han fået bedre kontrol over sine følelser på banen.

Når du kombinerer den modenhed med Rafaels fodboldmæssige kvaliteter, har du en fantastisk højreback. Jeg tror, han på sigt kan udvikle sig til en af de bedste i verden på sin position.

2. Robin van Persie

Den hollandske målsluger er en oplagt kandidat til titlen som årets spiller. Han har imponeret alt og alle i sin første sæson.

29 mål i 45 kampe er det indtil videre blevet til for Robin van Persie, og han har bevist, at han er en fantastisk fodboldspiller. Angriberen har været en inspiration for alle sine holdkammerater. Han har ageret professionelt og modent, og han har givet et boost til hele truppen.

Han er den type spiller, der kan afgøre kampe på egen hånd. Det har han vist flere gange i denne sæson, og det er netop dén type, man har savnet i Manchester United.

Det ville ikke have været ufortjent, hvis han var blevet kåret til årets spiller i Premier League.

1. Michael Carrick

”It’s hard to believe it’s not Scholes – It’s Carrick you knoooow!”

Michael Carrick har i mine øjne været Uniteds vigtigste mand i denne sæson. Midtbanedirigenten har spillet flere kampe end nogen anden, og han har været uhyggelig stabil.

Den 31-årige englænders karriere peaker lige nu, og det kan mærkes – både på tribunerne, såvel som i tv-studierne. Carrick er endelig begyndt at få den anerkendelse, han fortjener.

Han er sjældent en virkelig iøjnefaldende spiller, fordi han oftest bare gør det simple. Han kaster sig ikke ned i nogen sindsyge tacklinger; han laver ikke nogen lækre driblinger på midtbanen. Han gør det enkle, og han gør det rigtige. Hans blik for spillet er eminemt, og det må simpelthen være en fornøjelse at spille på hold med en type som Michael Carrick.

Forrige artikel

Fergie: Benitez går for meget op i sit CV

Næste artikel

U21: De unge sikrede plads i LSC-finalen

ANNONCE