Alex Stepney

Alexl Stepney blev født den 18. september 1942 i Mitcham i det sydlige London.

På målmandsposten rangerer han vel som nummer to i United efter verdens gennem tiderne bedste målmand.

Som ung var han på prøvetræning i Fulham; men det blev den lokale non league klub Tooting & Mitcham, der fik glæde af ham fra 1958-63. Derefter kom han til Millwall først som amatør og fra maj 1963 som professionel.

I tre sæsoner spillede han 137 kampe for London-klubben. I de tre sæsoner missede han kun tre kampe, og han opnåede i den periode tre kampe på det engelske U-23landshold og en kamp for Young England.

I maj 1966 betalte Chelsea £50.000 for hans underskrift. Her var han nummer to efter deres fremragende målmand Peter “The Cat” Bonetti. Han spillede kun en kamp for dem, og i november samme år gav United også £50.000 for hans underskrift.

Dagen efter han kom til United, debuterede han for godt 62.000 tilskuere i en 1-0 i lokalopgøret mod City på Old Trafford.

I de næste 13 sæsoner blev han kun i ganske korte perioder fortrængt i målet af Jimmy Rimmer og Paddy Roche.

Han opnåede en landskamp for England. Det var den 22. maj 1968 mod Sverige på Wembley. England vandt 3-1. Han var med i den engelske trup ved VM i Mexico i 1970.

Som så mange andre målmænd stod han i skyggen af legendariske Gordon Banks. En uge efter hans eneste landskamp kom hans største stund som spiller, da han vandt Europa Cupen med 4-1 over Benfica på Wembley.

Mejslet i erindringen står stadig den redning, han havde ved stillingen 1-1 kort før tid på et skud fra legendariske Eusebio. Som den store sportsmand han var, løb Eusebio hen til ham og lykønskede ham med redningen.

I sæsonen 1973/74, hvor United rykkede ned, var han på et tidspunkt i efteråret topscorer på holdet. Han havde scoret to gange på straffespark. Ved årsskiftet delte han værdigheden med fire andre spillere.

Det skal nævnes, at topscorerværdigheden i den sæson blev vundet af Sammy McIllroy med seks træffere.

I 1979 blev målmandsposten overtaget af Gary Bailey, og Stepney tog til Dallas Tornados. Senere spillede han for Altrincham, inden han trak sig tilbage. Han spillede i alt 535 kampe for United og scorede to mål.

Der findes to bøger om ham – In Safe Keeping (1968) og Alex Stepney (1978) – begge gode bøger.

Den 9. februar 1977 fik han sin testimonial, hvor modstanderen selvfølgelig var Benfica.

I 90″erne var han på et tidspunkt målmandstræner i City; men det ved jeg ikke, om han stadig er.

Statistik:

ANNONCE