Alex Stepney

Alexl Stepney blev født den 18. september 1942 i Mitcham i det sydlige London.

På målmandsposten rangerer han vel som nummer to i United efter verdens gennem tiderne bedste målmand.

Som ung var han på prøvetræning i Fulham; men det blev den lokale non league klub Tooting & Mitcham, der fik glæde af ham fra 1958-63. Derefter kom han til Millwall først som amatør og fra maj 1963 som professionel.

I tre sæsoner spillede han 137 kampe for London-klubben. I de tre sæsoner missede han kun tre kampe, og han opnåede i den periode tre kampe på det engelske U-23landshold og en kamp for Young England.

I maj 1966 betalte Chelsea £50.000 for hans underskrift. Her var han nummer to efter deres fremragende målmand Peter “The Cat” Bonetti. Han spillede kun en kamp for dem, og i november samme år gav United også £50.000 for hans underskrift.

Dagen efter han kom til United, debuterede han for godt 62.000 tilskuere i en 1-0 i lokalopgøret mod City på Old Trafford.

I de næste 13 sæsoner blev han kun i ganske korte perioder fortrængt i målet af Jimmy Rimmer og Paddy Roche.

Han opnåede en landskamp for England. Det var den 22. maj 1968 mod Sverige på Wembley. England vandt 3-1. Han var med i den engelske trup ved VM i Mexico i 1970.

Som så mange andre målmænd stod han i skyggen af legendariske Gordon Banks. En uge efter hans eneste landskamp kom hans største stund som spiller, da han vandt Europa Cupen med 4-1 over Benfica på Wembley.

Mejslet i erindringen står stadig den redning, han havde ved stillingen 1-1 kort før tid på et skud fra legendariske Eusebio. Som den store sportsmand han var, løb Eusebio hen til ham og lykønskede ham med redningen.

I sæsonen 1973/74, hvor United rykkede ned, var han på et tidspunkt i efteråret topscorer på holdet. Han havde scoret to gange på straffespark. Ved årsskiftet delte han værdigheden med fire andre spillere.

Det skal nævnes, at topscorerværdigheden i den sæson blev vundet af Sammy McIllroy med seks træffere.

I 1979 blev målmandsposten overtaget af Gary Bailey, og Stepney tog til Dallas Tornados. Senere spillede han for Altrincham, inden han trak sig tilbage. Han spillede i alt 535 kampe for United og scorede to mål.

Der findes to bøger om ham – In Safe Keeping (1968) og Alex Stepney (1978) – begge gode bøger.

Den 9. februar 1977 fik han sin testimonial, hvor modstanderen selvfølgelig var Benfica.

I 90″erne var han på et tidspunkt målmandstræner i City; men det ved jeg ikke, om han stadig er.

Statistik:

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Har du en stærk holdning til sommerens transfers?
Bliv en del af vores nye debatforum!

ANNONCE