Gordon Clayton

Gordon Clayton blev født i Chadsmoor den 3. november 1936.

De fleste har hørt om Duncan Edwards og de store bedrifter han opnåede i sit korte liv. På samme dag som Duncan Edwards, kom til Manchester United kom Gordon Clayton også til Manchester United, det skete i juni 1952.
Han blev dog aldrig til den store stjerne og er ukendt af de fleste. Han er dog en af de mange spillede, der har været i Manchester United i to omgange, dog kun de ene som spiller.

I skolen spillede han for Cannock Schoolboys og fik kampe for Englands Schoolboys. Senere fik han en kamp for England ungdomslandshold, det var mod Holland i 1955.
I Manchester United var han med til at vinde F.A. Young Cup i 1953, som var første gang denne turnering blev afviklet og klubben vandt den fem år i træk.

Sin debut for Manchester United, fik han den 16. marts 1957 i en kamp mod Wolverhampton Wanderers. Gordon Clayton kunne ikke gøre noget ved Peter Frank Broadbents hovedstød efter 17 minutter. Bobby Charlton udlignede til slut resultatet 1-1 efter 35 minutter.

Gordon Clayton var med i den sidste kamp i sæsonen, mod West Bromwich Albion den 29. april 1957. Her var han med fordi Ray Wood var skadet. Denne kamp endte også 1-1.

Det blev kun til disse to kampe for Manchester United inden han i november 1959 blev solgt til Trammere Rovers for £4.000. Her spillede han dog kun 4 ligakampe.
Senere kom han til at spille for Sankey’3 (Wellington), Radcliffe Borough.

Først i halvfjerdserne kom han tilbage til Manchester United som talentspejder.
Efter tiden hos Manchster United blev han talentspejder eller træner hos Derby County, Burnley og Cheadle Town.

I juli 1991 blev han Sammy McIlroys assistent manager hos Nortwich Victoria. Det job have han kun indtil 29. september 1991, hvor han døde pludselig hjemme kun 54 år gammel.

Norman Whiteside efter fulgte Gordon Clayton som assistent manager hos Nortwich Victoria.

Statistik:

ANNONCE