John Henry Davies

Historien om hvordan John Henry Davies blev en del af Manchester United, er nærmest blevet legendarisk.

Newton Heath spilleren Harry Staffords hund, løb væk i forbindelse med et arrangement, der skulle skaffe penge til klubben og blev opdaget af Davies. Davies ville i første omgang købe hunden af Stafford, men en længere samtale mellem Davies og Stafford medførte, at John Henry Davies valgte, at gå ind og redde Newton Heath, der kæmpede med dårlig økonomi og stor gæld.

Davies, der var en velhavende mand gennem Manchester Breweries som han ejede, fik økonomien på ret kurs igen, og skiftede navnet på klubben til Manchester United. Samtidig blev Newton Heaths grønne og gule farver erstattet med de velkendte røde og hvide, vi kender i dag.

Inden man valgte navnet Manchester United snakkede man om navne som Manchester Central og Manchester Celtic. Men det var den unge italienske immigrant Louis Rocca der pludselig rejse sig og foreslog navnet Manchester United.

Ind kom manager Ernest Mangnall og store spillere som Sandy Turnbull og Billy Meredith. Succesen kom hurtigt på banen, hvor United vandt det første mesterskab i 1907/08 sæsonen og året efter vandt man den eftertragtede FA-Cup.

ANNONCE