Les Sealey

OldTrafford.dks billede
Indsendt af OldTrafford.dk den tor, 24/03/2005 - 13:46

Les Sealey på mål ©Getty

Skrevet af: 
Conradsen

D. 29 September 2004 ville en af de mest populære målmænd i Manchester Uniteds historie, Les Sealey, være fyldt 47 år.

Han spillede i tre perioder for Manchester United. Han var yderst populær både blandt medspillerne og tilhængerne, da han var en stor spasmager.

Han kom til United første gang på lån i december 1989, og han kom igen på lån i slutningen af samme sæson, hvor han debuterede i en udekamp mod Queens Park Rangers.

Hans mest spektakulære kamp var dog omkampen i FA Cupfinalen 1990, hvor han erstattede Jim Leighton. Han fik kontrakt med United i sommeren 1990, og i sæsonen 1990/91 vogtede han målet og var med til at vinde Europa Cupen for pokalvindere.

Efter afstikkere til Villa, Coventry og Birmingham kom han tilbage til United i januar 1993 som cover for Schmeichel.

Jeg har kun set ham spille ca. fem minutter. Det var i den sidste kamp i sæsonen 1996/97, hvor han spillede for West Ham. United havde vundet mesterskabet og førte 2-0, da tilskuerne begyndte at råbe Sealey, Sealey.

West Hams manager Harry Redknapp skiftede ham til enorm jubel ind, og han nåede at præstere en fremragende redning på et forsøg fra Eric i dennes sidste turneringskamp for United.

Han spillede i alt 54 kampe for United. Da han lagde støvlerne på hylden efter 564 kampe i 23 sæsoner blev han målmandstræner i West Ham og var spået en stor karriere; men den 20. august 2001 fik dette en ende, da han døde af et hjertetilfælde.

Uniteds første kamp efter dette var i Blackburn, og jeg må indrømme, at jeg fik tårer i øjnene, da jeg hørte kampen i radioen, og Uniteds tilhængere igennem hele kampen sang hans navn.

Sådan ærer man en af sine store sønner. Hans to sønner er i dag talentfulde spillere i West Ham - den ene på målmandsposten.

Statistik: