Sir Alex Ferguson

Alexander Chapman Ferguson

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I dag den 6. november er det 18 år siden, at Alex Ferguson tiltrådte som manager i Manchester United. Han blev født den 31. december 1941 i Govan/Glasgow tæt ved floden Clyde, hvor de store skibsværfter lå dengang. I samme område finder man Rangers” stadion Ibrox. Han blev udlært værktøjsmager på et af skibsværfterne, og samtidig spillede han part time for Queens Park og St. Johnstone.

I 1964 blev han professionel for Dunfermline. I 1967 skiftede han for en dengang rekordsum på £65.000 til favoritklubben Glasgow Rangers. Det blev absolut ingen succes, og i 1969 skiftede han til Falkirk og i 1973 til Ayr United.

I 1974 blev han udnævnt til manager i East Stirling. Dette varede kun fire måneder, hvorefter han blev udnævnt til manager i St. Mirren. Hans afløser i East Stirling var iøvrigt en tidligere United-spiller Ian Ure. I 1977 førte han St. Mirren op i den bedste række; men året efter blev han fyret pga. uoverensstemmelser med formanden om en bonusordning.

Samme år blev han ansat i Aberdeen, der dengang var en upåagtet provinsklub; men han forandrede klubben og brød The Old Firm”s vælde. Nu var det Aberdeen og ikke Rangers og Celtic, der bestemte. Det tiltrak selvfølgelig opmærksomhed fra adskillige store klubber.
Den 5. november 1986 fyrede United Ron Atkinson, og dagen efter blev Alex Ferguson ansat. Det har ingen – bortset fra modstanderne – fortrudt, og resten er historie.

Han havde indføjet i sin kontrakt med Aberdeen, at hvis Manchester United kommer, så er jeg fritstillet. I en af hans biografier skrives, at han havde været til træning med Aberdeen om formiddagen, og da han kom tilbage til sit kontor på Pittodrie (Aberdeen”s stadion), sad klubbens formand og ventede på ham.

Det skal lige tilføjes, at Aberdeen ikke havde deres eget træningsanlæg; men at klubben dag for dag lejede sig ind på skoler. Formanden sagde, at han havde haft en opringning fra Martin Edwards, der ønskede en samtale, og at Aberdeen ikke ville stille sig i vejen. Hustruen, Cathy, og børnene var ikke interesseret i at flytte; men når den største klub i verden kalder, så er der intet at gøre.

Efter en besværlig start i en klub, hvor flere af spillerne havde alkoholproblemer, og ungdomsarbejdet nærmest lå i ruiner, har han skabt en magtfaktor og institution i verdensfodbolden.

Fergie”s liste over trofæer: 35
Premier League: 8, FA Cup: 5 League Cup: 1, FA Charity Shield: 6, Scottish Pr. League: 3, Scottish 1. div.: 1, Scottish FA Cup: 4, Scottish League Cup: 1, Champions League: 1, Cup Winners Cup: 2, Super Cup: 2, Inter Continental Cup: 1
I morgen mod Manchester City på Old Trafford står Alex Ferguson i spidsen for Manchester United for 996. gang. STORT.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

ANNONCE