19. december: United udraderer Roma i en kamp, vi aldrig glemmer

Det er i dag blevet tid til at kåre den femtebedste Manchester United-kamp siden 2003. Valget er faldet på Champions League-kvartfinaleopgøret mod AS Roma tilbage i 2006/2007-sæsonen.

Jeg tror de fleste United-fans, som har rundet 20’erne, husker kvartfinale-returopgøret i Champions League tilbage i 2007. United mødte Roma, og var, med et skidt resultat i det første opgør i Rom, tvunget til at levere varen denne aften i april.

Faktisk husker jeg tydeligt, hvordan en 11-årig mig blev grebet af denne kamp. Det er ikke noget, jeg bare skriver, fordi det lyder godt. Jeg tror ærlig talt, at dette er en kamp alle United-fans, som fulgte bare lidt med i fodbold dengang, har et ømt punkt for.

”Skulle Sir Alex’ stjernespækkede mandskab virkelig ryge ud til et undertippet Roma-hold?” 

”United tabte med 2-1 i Rom. Hvorfor skulle Roma ikke kunne gøre det samme på Old Trafford?”

Disse tanker blev hurtigt gjort til skamme. Denne aften var der nemlig tale om et United-hold, som kunne gå på vandet. Anført af Michael Carrick og Cristiano Ronaldo smadrede ”De Røde Djævle” sig videre til semfinalen.

Jeg vil faktisk gå så langt og kalde det for en perfekt europæisk aften på ”Drømmenes Teater”.

Carrick startede showet efter 11 minutter, da han med et flot langskudsmål bragte United foran. Og herefter gik det stærkt.

Seks minutter efter den første scoring fandt Ryan Giggs en fri Alan Smith, som nemt kunne udplacere Doni i Roma-målet.

Old Trafford var ikke engang færdige med at juble, før Ryan Giggs endnu engang var i oplæggerens rolle, da han fandt Wayne Rooney i et hidsigt løb tæt mod mål. Det engelske kæmpetalent kunne med en følt inderside bringe hjemmeholdet foran med 3-0 efter sølle 19 minutters spil.

Herefter gik der Cristiano Ronaldo i den. Med en flot kontrascoring kort før pausefløjt efterfulgt af endnu en scoring i det 49. minut, sparkede portugiseren United videre til Champions League-semifinalen.

Resten af højdepunkterne kan I se i det nedenstående videoklip. Højdepunkterne er mange, og det bliver svært at finde en mere begivenhedsrig og dominerende United-præstation i nyere tid mod et europæisk tophold.

I midten af anden halvleg blev Ole Gunnar Solskjær skiftet på banen, og så blev fortællingen og berettigelsen for kampens placering i denne julekalender fuldendt.

En aften der viste noget af det bedste fodbold, et Alex Ferguson-mandskab kunne levere. Præstationen vidnede på samme tid om, at Ferguson, efter tre sæsoner uden at have præsteret i Europa eller vundet det engelske mesterskab, var ved at have opbygget endnu et storhold, som var klar til at kæmpe med om samtlige titler.

Bravo.

Kampens resultat: Manchester United 7-1 AS Roma

Målscorere:
1-0: Michael Carrick (11’)
2-0: Alan Smith (17’)
3-0: Wayne Rooney (19’)
4-0: Cristiano Ronaldo (44’)
5-0: Cristiano Ronaldo (49’)
6-0: Michael Carrick (60’)
6-1: Daniele De Rossi (69’)
7-1: Patrice Evra (81’)

Du kan se de mange mål fra kampen her:

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Romano: Diallo har arbejdstilladelsen på plads

Næste artikel

Optakt: Manchester United møder Leeds i PL for første gang siden 2004

ANNONCE