Optakt: Manchester United møder Leeds i PL for første gang siden 2004

Der er dømt rivalopgør mellem Manchester United og Leeds United søndag. ”De Røde Djævle” tager på hjemmebane imod Marco Bielsas oprykkere, som har haft en godkendt første sæson tilbage i den bedste engelske række.

Søndag danner Old Trafford rammerne for et historisk Premier League-opgør, når United og Leeds krydser klinger i Premier League for første gang i 16 år.

Engang var opgøret et velkendt topopgør, men med Leeds’ deroute, der kulminerede med en nedrykning til League One i 2007, har opgøret ventet længe på sig.

Ønsker du at blive klogere på rivaliseringen mellem de to klubber, kan vi anbefale den seneste podcast på OldTrafford.dk

Nu er Leeds dog tilbage i Premier League, og meget tyder på, at de er kommet for at blive. I øjeblikket er Marco Bielsas tropper placeret på en godkendt 13. plads. Leeds imponerede senest i forrige spillerunde, da holdet hjemme på Elland Road udraderede Newcastle med 5-2.

Trods en del uro i løbet af sæsonen, er alt dog heller ikke en ulykkelig fortælling i den røde del af Manchester. Får Ole Gunnar Solskjærs mandskab alle tre point søndag, kan holdet være at finde på en aktuel andenplads i Premier League.

Man kan roligt sige, at der er lagt op til et brag søndag.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 20. december klokken 17:30. Old Trafford danner rammerne om opgøret.

Kampens dommer:
42-årige Anthony Taylor får æren af at dømme rivalopgøret. Han dømte senest på Old Trafford, da United blev afklapset med 6-1 af Tottenham.

Skader og karantæner:
Det lysner på skadesfronten i United, og i øjeblikket er kun Edinson Cavani tvivlson til opgøret. Uruguayaneren er dog tilbage i træning, og han kan derfor meget vel komme til at spille en rolle i kampen.

Leeds må undvære Robin Koch, Diego Llorente, Gaetano Berardi og Adam Forshaw. Kun førstnævnte har været en fast bestanddel af holdets startopstilling denne sæson.

Mulige startopstillinger:

                   Manchester United:

                             De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw
                        Pogba – Fred
    Greenwood – Fernandes – Rashford
                              Martial

                    Leeds United:

                         Meslier
     Dallas – Ayling – Cooper – Alioski
                         Phillips
Raphinha – Rodrigo – Klich – Harrison
                      Bamford

Hold øje med:
Kalvin Phillips er omdrejningspunktet på Leeds-midtbanen. Det bliver interessant at se, hvem der vinder slaget centralt. Formår Fred og co. at dominere her, har United en god chance, men de får kamp til stregen af 25-årige Phillips, som har engelske A-landsholdskampe på CV’et samt var den største profil i Championship forrige sæson.

Skribentens bud på kampens resultat:
Jeg forventer, det bliver en interessant kamp at overvære. Leeds er dygtige offensivt, men de kan få problemer mod Uniteds kontrastød. Derfor tror jeg også, vi kommer til at se udeholdet dominere på bolden. Mål får vi også – og mere end ét. Jeg tipper på en 3-2-sejr til ”De Røde Djævle”. Sejren er dog ikke givet på forhånd, og det er en kamp, som kan tippe begge veje – især taget Uniteds dårlige hjemmebanestatistik in mente.

Vidste du, at…

  • Der er blevet scoret under 2,5 mål i Uniteds sidste fire hjemmekampe?
  • United har vundet fem af sine seneste seks kampe i Premier League?
  • United og Leeds mødte faktisk hinanden i en betydende kamp i 2011? Det var i EFL Cup-sekstendedelsfinalen, hvor ”De Røde Djævle” vandt med 3-0 på blandt andet to mål af Michael Owen.

Hvor bliver kampen vist?
Xee-kanalen.

Hvem spiller rivalerne imod:
Crystal Palace – Liverpool
Southampton – Manchester City
Everton – Arsenal
Tottenham – Leicester
Chelsea – West Ham

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE)s. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

19. december: United udraderer Roma i en kamp, vi aldrig glemmer

Næste artikel

Shaw før Leeds-opgør: Andre end Bruno skal byde sig til

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share