24. december: Rooneys ikoniske saksespark mod City

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det allerbedste.

Når Manchester United-fans tænker tilbage på Wayne Rooney og United-legendens 253 mål for klubben, er det svært at komme udenom dette mål. Den 13. februar 2011 leverede Rooney et af de mest magiske og ikoniske øjeblikke i sin karriere, men også et af de mest berømte Manchester-derby-øjeblikke overhovedet. Før vi kommer til selve målet, kræver denne historie lidt kontekst. Rooney havde nemlig gang i én af sine peak-års dårligste sæsoner. Efter at have scoret 26 Premier League-mål i 2009/2010-sæsonen var Rooney nået hele vejen til februar med kun fire ligamål.

En del af forklaringen på den dårlige målform er forbundet til Rooneys offentlige ønske om at forlade klubben, som blev offentliggjort via angriberens agent i oktober 2010. United matchede ikke længere Rooneys ambitioner, lød det, før han skrev under på en ny femårig kontrakt en uge senere. Sagaen gjorde Rooney meget upopulær i United, og mange fans følte, at han havde lagt pres på klubben for at få en bedre kontrakt, hvilket var lykkedes. Efterfølgende var Rooney ude af kamptruppen i en periode og scorede kun ét mål fra december til og med januar.

Efter at have været ubetinget elsket i Manchester United var Rooney nu en spiller, der delte vandene blandt Uniteds fans. Men så kom kampen mod City, hvor Rooney leverede ét af de bedste eksempler på udtrykket ”Form is temporary, class is permanent”. Med 13 minutter igen stod der 1-1, og United jagtede sejren. Paul Scholes smed bolden up på højrekanten til Nani, der slog bolden ind mod Rooney i feltet. Indlægget blev rettet af, så det kom til at ligge en smule bagved Rooney. Det gjorde dog intet. Rooney kastede sig op i luften, svang højrebenet over sit eget hoved og hamrede bolden i det lange hjørne med et saksespark, der sjældent er set mere spektakulært. Fuldstændig utroligt mål af Rooney, der flere gange har kaldt det hans bedste mål i karrieren. United vandt kampen 2-1, og tilskuerne, der var til stede den dag, kunne gå hjem velvidende, at de havde set noget helt, helt specielt.

Se Rooneys ikoniske saksesparksmål mod City her:

 

 

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Bruce: Skuffede United-spillere er skidt for Newcastle

Næste artikel

Boxing Day-tilbud: United-City for 895,-

ANNONCE