9. december: Nanis PlayStation-mål mod City

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det 16. bedste.

Manchester United besejrede lørdag aften Manchester City med 2-1 på Etihad Stadium. En mindeværdig derbysejr over de lyseblå rivaler. Mindeværdigt var det også, da United tilbage i august 2011 snuppede Community Shield-trofæet foran City på Wembley Stadium. ‘De Røde Djævle’ var ellers nede med 0-2 efter en første halvleg, som nok bedst huskes for David De Geas medvirken i begge mål i hans første kamp for United.

Men som så mange gange før under Sir Alex Ferguson, så slog det ikke Manchester United ud. Chris Smalling reducerede til 1-2 kort inde i 2. halvleg, inden Nani få minutter senere scorede et mål, der næsten kun kan scores på PlayStation. Så hold nu godt fast, mens jeg tager dig igennem et kombinationsmål af en anden verden.

United sætter en omstilling i gang fra egen banehalvdel. Wayne Rooney modtager bolden på midten af Citys banehalvdel. Han spiller den på tværs til en ung Tom Cleverley, der stryger forbi Citys Yaya Touré og Nigel De Jong som en anden Xavi eller Iniesta. Danny Welbeck spiller den hurtigt og elegant videre med hælen til Rooney udenfor straffesparksfeltet. Rooney lægger den af til Nani, der selvsikkert dæmper bolden. Nani spiller den tilbage til Rooney, der med sekvensens anden hælaflevering finder Cleverley inde i feltet. Nani stormer i mellemtiden ind i boksen. Cleverley sætter med en førstegangsaflevering næstsidste fod på bolden, inden en fremadstormende Nani opsnapper den og runder de lyseblås engelske landsholdskeeper Joe Hart, som efterlades chanceløs idet portugiseren lægger bolden op i nettaget. UNITED HAR UDLIGNET TIL 2-2! Nani brøler, mens den røde halvdel af Wembley eksploderer. Det er ikke blot et smukt mål, men også et betydningsfuldt et af slagsen på trods af, at det “kun” er i Community Shield, da det scores i en sejr imod bysbørnene og rivalerne Manchester City.

Nani blev til slut også matchvinder med sit andet mål i kampen, som han satte ind i opgørets sidste minut efter en omstilling, hvor en misforståelse mellem Yaya Touré og Vincent Kompany omkring midtercirklen kostede Manchester City Community Shield-trofæet, som Manchester United kunne hæve efter en sejr på 3-2.