Ajax-ekspert: »Antony bliver aldrig den stjerne, fansene går og håber på«

Antony har haft svært ved at finde sig til rette på Old Trafford. Ajax-ekspert Elko Born mener, at forventningerne til den 24-årige angrebsspiller er urealistiske.

Hentet fra United.no:

Begejstringen for den brasilianske driblekunstner var stor i efteråret 2022.

Erik ten Hag talte sin sag for at klubben skulle hente den fløj, han havde haft stor succes med i Amsterdam. Manchester United endte med at betale 82 millioner pund for ham. Med et prismærke på 89 millioner pund er Paul Pogba den eneste spiller i United-historien, der har været dyrere.

Antony markerede sig allerede i sin debut mod Arsenal med en scoring og teknisk finesse. Han kom også på scoringstavlen i de to efterfølgende ligakampe mod Manchester City og Everton.

Halvandet år senere er håbet om, at storkøbet var pengene værd, imidlertid forsvundet fuldstændigt.

I 2024 har Antony kun startet to ud af elleve kampe for Ten Hag. Begge i FA Cup’en mod Newport og Nottingham Forest.

Hollandske Elko Born har fulgt Ajax i flere år og dækker også Manchester United og international fodbold for forskellige medier. Han kan ikke genkende den spiller, der registrerede 46 målbidrag i 82 kampe for Ajax.

– I Ajax blev han set som en kreativ spiller, en fløj som både kunne skære ind i banen og drible backen på ydersiden og slå indlæg. Man vidste aldrig, hvad han kunne finde på, fortæller Born til united.no.

– Så Ajax-fansene elskede ham. Ikke kun hans tricks, men også fordi han havde gode og kreative løsninger.

I Manchester United er det imidlertid kun blevet til 9 mål og 4 assists i 71 kampe. I denne sæson er han noteret for blot én scoring og én assist.

– Den Antony, vi ser i United, er langt fra den Antony, vi så i Ajax, siger Born.

– Han virker ikke særlig kreativ, og den frihed og overraskelse, han havde, er væk. Hans løsninger er ikke lige så kreative. Han skærer næsten altid ind i banen, hvilket forsvarsspillerne er forberedte på. Han skyder meget, men dårligt. Han er altså ikke længere en trussel.

– Det kan virke som om, han simpelthen ikke er god nok til Premier League, hvilket er overraskende i forhold til, hvor godt han klarede sig i Ajax – også i Champions League. Der kommer af og til spillere til Ajax, som er så gode, at man ved, de vil forsvinde igen, ligesom Zlatan Ibrahimovic. Sådan var det også med Antony i de sidste kampe, han spillede for klubben.

Journalisten fremhæver især samarbejdet med højrebacken Noussair Mazraoui, der nu er i Bayern München, som en vigtig faktor for succesen under Ten Hag i Ajax.

– Hvis Antony spiller med en højreback som Mazraoui bag sig, kan det gøre en stor forskel for ham. Bedre balance på midtbanen vil også hjælpe. Der var utroligt gode relationer i det Ajax-hold, Antony var en del af, sammen med Ryan Gravenberch, Sebastien Haller og Dusan Tadic. De spillede virkelig god fodbold sammen og fungerede nærmest som en maskine.

– Ikke så mange penge værd

Born udelukker ikke, at Antony kan finde tilbage til spillet, han viste i Ajax, men kommer med en advarsel til United-fans med høje forventninger:

– Antony bliver aldrig den 100-millioners spiller, som fans forventer, at han skal være.

– Han er simpelthen ikke så mange penge værd. Det prisskilt skabte urealistiske forventninger i en klub, der allerede er præget af stort pres og høje forventninger.

Ifølge The Athletic vurderede Uniteds talentspejdere Antony til 25 millioner pund, da Ole Gunnar Solskjær var manager. United betalte mere end tre gange så meget for ham.

– Det viser, hvilket kaos der herskede i Manchester United på det tidspunkt, mener Born.

– Hvordan kan man bruge så mange penge på en spiller og så overveje at sælge ham kort tid efter? Det vidner i hvert fald om, at købet var en fiasko. Man kan sagtens pege på Antony og sige, at han ikke er god nok til Manchester United, men så skulle de aldrig have betalt den sum for ham.

– Som United-fan ville jeg ikke være vred på Antony. Jeg ville i stedet være rasende på klubledelsen og rekrutteringsafdelingen for at de lavede den handel.

– Måske er det her et nyt bevis på, at niveauet i Æresdivisionen ikke kan sammenlignes med Premier League – også selvom man spiller for Ajax. Så måske bør Premier League-klubberne ikke “scoute” så meget i Holland.

Det har nyligt været rapporteret, at Manchester United er åbne for at sælge Antony, når transfervinduet åbner til sommer. Samtidig har Ten Hag udtalt sig med stor sikkerhed om, at brasilianeren vil komme tilbage.

– Jeg har støttet ham hele vejen, og jeg kender hans fantastiske kvaliteter. Når han spiller, som jeg ved, han kan, er han ustoppelig. Så er der ingen forsvarsspillere, der kan stoppe ham, fordi han er så hurtig på de første ti meter. Jeg ved, at han kommer til at præstere, har Ten Hag sagt.

1 kommentar
 1. Hmm jeg er heller ikke sur på Antony, han er sikkert en flink ung mand der elsker fodbold.

  Min vrede er rettet direkte mod EtH da han pressede på for at hente ham.

  Vi har bare ikke råd til at fortsætte med at købe lottokuponer til den pris.

  Et køb vil altid være en risiko sådan er det, men de absurde summer skal udelukkende kun smides efter de helt store stjerner der har bevist sig selv.

  En Declan Rice f.eks er perfekt scoutet til den position Arsenal ville forstærke på trods af de i forvejen var godt besat der

  En Maddison scoutet til Spurs er yderligere et godt eksempel.

  Begge engelske landsholdsspillere.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

AFSTEMNING: Hvilke forsvarsspillere skal ud?

Næste artikel

MEN: Ole Gunnar Solskjær bliver sat i forbindelse med engelsk traditionsklub

ANNONCE