Anfører Pogba fører United til sejr i Chamipons League

Manchester United var presset i store dele af første halvleg, men fik styr på tingene og endte med at vinde kampen sikkert 3-0. Paul Pogba noterede sig for 2 mål og en assist.

United havde to sejre fra Premier League med i bagagen som optakt til aftenens kamp i Bern mod schweiziske Young Boys. Alligevel havde Mourinho valgt at foretage hele 5 ændringer i startopstillingen i forhold til weekendens opgør mod Watford.

En af årsagerne til det, skal formentlig findes i det faktum, at underlaget på Stade de Suisse, som udgjorde rammen for aftenens Champions League opgør, var kunstgræs. Ifølge José Mourinho betød det nemlig, at klubbens normale anfører, Antonio Valenica måtte sidde over, da den 32-årige ecuadorianers knæ ikke kunne klare det uvante underlag.

Det banede til gengæld vejen for debut til nyindkøbet, Diogo Dalot på højrebacken, som gjorde en fin figur i sin første optræden for Manchester United.

En anden spiller, som også havde fundet vej til startopstillingen var franske Anthony Martial som ellers ikke har startet en kamp siden 3-2 nederlaget til Brighton for præcis en måned siden.

Young Boys kom godt fra start

Kampen startede noget nervøst ud med skiftende boldbesiddelse og uden de helt store chancer. Måske skyldtes det, det noget uvante underlag, men Manchester Uniteds spillere virkede ikke helt komfortable i begyndelsen af opgøret. Til gengæld lagde Schweizerne frisk frisk fra land og særligt venstrebacken Mbabu, som har en fortid i engelske Newcastle viste flere prøver på sine kvaliteter.

United havde bolden det meste af tiden, men det var Young Boys, som var farligst, når de var i angreb. Det var således også schweizerne, der kom frem til den første reelle chance, da den aldrende franske angriber Guillaume Hoarau, som blandt andet har en fortid i PSG, steg til vejrs og headede bolden forbi mål efter 7 minutters spil.

Godt 5 minutter senere begynder Paul Pogba at melde sig ind i kampen, da han med en god aflevering frem i banen, finder Lukaku, som kommer fri til afslutning, men hårdt presset af Young Boys’ forsvarsspillere, sparker den ellers brændvarme belgier bolden i sidenettet.

Omtrent et kvarter inde i kampen trykker Young Boys’ midterforsvarer, Mohamed Camara af fra distancen og tvinger David de Gea ud i en stor redning, hvor han må give hjørnespark til hjemmeholdet.

5 minutter senere er Luke Shaw, som var tilbage efter sin hjernerystelse, gået med frem i venstre side af banen og her slår han et fladt indlæg ind i feltet, hvor han finder Marcus Rashford, som med en inderside sender bolden på ydersiden af stolpen.

Kampen bølgede generelt lidt frem og tilbage de første 20 minutter, uden at nogen af holdene for alvor formåede at sætte sig på kampen.

Efter en halv time er Young Boys’ kantspiller Christian Fassnacht på spil i venstresiden, hvor han snyder Diogo Dalot, som sætter sig på røven, men Smalling og Lindelöf får skærmet af for en afslutning og United får afværget en ellers farlig situation.

Young Boys er på det her tidspunkt ved for alvor at melde sig ind i kampen og får tilkæmpet sig en stribe af hjørnespark. Et af dem får de efter, at førnævnte Fassnacht igen byder sig til med et skud uden for feltet. Endnu en gang er David de Gea dog opmærksom og vifter bolden over mål til endnu et hjørnespark.

Pogba viser klassen

Bedst som Young Boys er ved at få etableret et overtag, viser Paul Pogba til gengæld, hvorfor hans markedsværdi er højere end alle Young Boys’ spilleres markedsværdi tilsammen.

Efter 35 minutter banker den vikarierende anfører bolden helt op i venstre hjørne af målet uden nogen som helst chance for den schweiziske keeper, David von Ballmoos.

0-1.

Pogba var klar Uniteds bedste spiller i kampen og efter 42 minutter slår han en af sine lange signaturafleveringer ud til Luke Shaw på venstresiden, som sparker bolden op på hånden af Young Boys backen, Mbabu, som svært kan nå at flytte armen i situationen. Dommeren er dog ikke i tvivl og peger resolut på pletten, og dømmer straffespark til Manchester United. Det tager Pogba sig af, og det gør han med usvigelig sikkerhed efter at have taget sit karakteristiske lange tilløb.

United går dermed til pausen med en 2-0 føring, som bestemt ikke afspejler halvlegens forløb, hvor Young Boys op til scoringen formentlig var det bedste hold.

United kommer langt bedre ud til anden halvleg med flere gennembrud af blandt andre Anthony Martial, som så småt begynder at røre på sig.

Schweizerne kommer dog frem til en relativt stor chance efter 54 minutter, hvor angriberen, Roger Assale, får afsluttet med hælen men forbi mål.

Ellers er United ved at have fået god kontrol med kampen og efter 65 minutter driver en velspillende Pogba bolden frem gennem midten af banen, hvorefter han sender den ud til Martial, som passerer den Schweiziske keeper efter at bolden bliver rettet af på vejen af Camara.

Umiddelbart efter gør United klar til udskiftning og sender Mata og Fellaini på banen. Ud går Fred og Rashford efter begge at have leveret noget sløje indsatser. Særligt sidstnævnte havde en skidt dag på kontoret, hvor ikke meget lykkedes og han lignede en spiller, som for tiden leder efter båden formen og selvtilliden.

Efterhånden som kampen skrider frem, bliver niveau-forskellen stadigt mere tydelig og efter 75 minutter får Paul Pogba også lov at holde fyraften, hvor han bliver erstattet af Andreas Pereira.

United får også scoret endnu en gang, efter et indlæg fra Diogo Dalot hvor både Lukaku og efterfølgende Mata får prikket til bolden og sendt den i mål. Begge spillere er dog offside med flere længder i situationen og målet bliver korrekt annulleret. Mere sker der ikke og dermed slutter opgøret 3-0.

Manchester United indtager således førstepladsen i gruppe H på en bedre målscore end Juventus, som besejrede Valencia med 0-2.

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Forrige artikel

Ronaldo udvist: Kan være i karantæne mod United

Næste artikel

Mourinho: Færdigt arbejde

ANNONCE