Eksperter er ude med heftig kritik af Casemiro

Flere tidligere United-spillere og nutidige eksperter på engelsk tv revser Casemiros optræden i midterforsvaret i dag.

Michael Regan/Getty Images

United måtte endnu en gang gå tomhændet fra en kamp i Premier League. Det var dog ikke så uventet, da de var oppe imod titelkandidaterne fra Arsenal. Udeholdet har med dagens sejr på Old Trafford virkelig sat “fut” i mesterskabsræset, der nu uanset hvad bliver afgjort i sidste spillerunde.

Efter kampen var der enighed blandt Wayne Rooney, Roy Keane og Gary Neville om, at Casemiros præstation var under niveau.

»Naiv og langsom«

Ifølge Wayne Rooney var det i dag tydeligt at se, hvorfor Casemiro er en midtbanespiller og ikke en naturlig midterforsvar. Han var, ligesom mange andre eksperter og fodbold-interesserede, uimponeret over hans aktion ved Arsenals 1-0-mål.

– Som vi sagde ved pausen, når Manchester United ønsker at spille på denne måde, uanset om du er en midtbanespiller eller en midterforsvar, skal du være klar til at presse ud med resten af holdet, fordi hvis ikke, spiller du dit hold onside og bliver straffet, siger Rooney i Sky Sports-studiet.

– Det var måske en lille smule naivt. Der var ikke en vinkel for Onana til at spille den ud til ham. Men så bliver han nødt til at skubbe op, og det er dovent.

– Og selv i det forsvarende område er han ikke opmærksom på spillerne omkring ham, og så kommer Trossard forrest og får et nemt mål, fortsætter han.

»Schoolboy-stuff«

Ronneys tidligere holdkommaerat og kollega i Sky Sports-panelet, Roy Keane, var også utilfreds med Casemiros indsats ved Arsenals mål.

– Målet, de giver væk i dag, lad mid gentage mig selv, ligesom jeg har gjort hele året, er »Schoolboy-stuff«, siger Roy Keane.

I det hele taget forstod han ikke, hvorfor Casemiro overhovedet spiller, når man har en midterforsvar på bænken.

– Men der var en midterstopper på bænken i dag. Hvis du er på bænken, er forsvarsspiller og ung, så må du være klar til at spille kampen. Casemiro kan ikke spille som midterforsvar i Premier League.

For Keane handler det ikke kun om Casemiros manglende fart, i dag var han heller ikke taktisk klog i sit forsvarsspil.

En utilfreds Neville

Den tidligere United-forsvarsspiller Gary Neville er ingen undtagelse. Han giver Casemiro skylden for målet og forstår slet ikke, hvad der går igennem hovedet på ham i situationen, der fører frem til Arsenal-målet. Det gav han tydeligt udtryk for som kommentator for Sky Sports under kampen.

– Så snart Onana går den vej, skal Casemiro skubbe op. Se ham lunte.

– Og når du ser bolden blive spillet ned i den anden side, skal han hurtigere ud end tilfældet for at få ham offside. Når han ikke gør det, er han i problemer, sagde han.

Skriv et svar
Forrige artikel

Keane: »Jeg håber Erik ten Hag får mere tid«

Næste artikel

Se video: Regn fosser ned fra taget på Old Trafford

ANNONCE