EM2024: Smed United guld på gaden?

I aften spiller Frankrig mod Østrig. Didier Deschamps’ EM-favoritter skal dog passe på med at tage for let på opgaven, for over for dem står et østrigsk hold i storform.

2022 var et skidt år for Østrigs fodboldlandshold. For man blev kun nummer fire i kvalifikationen til VM i Qatar, efter Danmark, Skotland og Israel.

Den daværende interim-manager i Manchester United, Ralf Rangnick, blev herefter ansat til at rydde op og styre holdet mod nye tider.

Det blev en lovende start med en 3-0 sejr over Kroatien og 1-1 mod Frankrig i Nations’ League. Man tabte dog 2-1 til Danmark ind imellem, og de efterfølgende tre returopgør blev også tabt.

Derfor måtte det nyoprykkede hold rykke direkte ned igen, fra Nations’ League A til Nations’ League B.

Og det så nok tvivlsomt ud, hvorvidt det var en god idé at ansætte den tidligere Red Bull-sportsdirektør i en rolle som landstræner.

En lovende stime

Mens Danmark og andre hold skulle til VM i Qatar, vandt Østrig to venskabskampe. 1-0 over Andorra og 2-0 over Italien.

Dernæst fulgte EM-kvalifikationen, hvor man tabte 3-2 og spillede uafgjort 1-1 mod Belgien. Men man vandt resten af sine kampe. Mod Sverige, Azerbaijan og Estland.

Da EM-billetten var sikret, slog de naboerne fra Tyskland med 2-0 i en venskabskamp, og i optakten til EM slog de Slovakiet med samme cifre.

Deres sidste test før EM førte en regulær nedslagtning med sig. Tyrkiet blev slået med hele 6-1, hvor Michael Gregoritsch scorede et hattrick.

I skrivende stund er Østrig altså ubesejrede i deres seneste 7 kampe, mens man kun kan tælle et eneste nederlag, hvis man går 14 kampe tilbage.

En homogen trup

I EM-kvalifikationen var Belgiens Romelu Lukaku flyvende med 14 mål i 8 kampe.

Her kunne Østrig ikke være med, men man scorede alligevel 17 mål sammenlignet med Belgiens 22.

Målene var dog spredt ud over flere spillere. Marcel Sabitzer scorede 4, Christoph Baumgartner og Michael Gregoritsch 3, samt Marko Arnautovic og Konrad Laimer 2.

Truppen kendetegnes altså ved at være særdeles homogen, uden en stjernespiller, der skiller sig synderligt ud.

Dette er også understreget af, at Real Madrid-spilleren David Alaba er skadet og dermed ikke er med til turneringen.

Dortmund-spilleren Sabitzer må derfor være bedste bud på en stjerne, samt Inters Arnautovic, der dog er blevet 35 år.

Manden bag

Som nævnt havde Rangnick et kort ophold i Manchester United som interim manager, før han blev ansat i Østrig. Et ophold, der ikke var nogen succes med sejre i kun 38% af kampene.

Han påpegede dog også nogle ting, der ikke fungerede i klubben. Og det ligner, at INEOS netop er begyndt at adressere nogle af de samme kritikpunkter.

United ansatte ham også med en forventning om, at han skulle indtage en rolle som konsulent, når hans tid som interim manager var forbi.

Dette løb dog ud i sandet med hans ansættelse i Østrig, mens der også gik rygter om, at Erik ten Hag ikke var interesseret i at have Rangnick i kulissen.

Men med de ændringer, han foreslog for nu to år siden, kunne overgangen til INEOS måske været gjort bedre. Og med Østrigs nuværende form in mente, er det alligevel nærliggende at tro, at United måske smed guld på gaden.

Østrig har da også vundet 61% af deres kampe, siden han blev ansat. Et noget bedre snit, end han præsterede i United.

Det bliver spændende at se, om østrigerne i aften kan bide skeer med de franske favoritter. Kampen spilles kl. 21 i Düsseldorf.

1 kommentar

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Kampprogrammet offentliggøres i morgen - sådan sikrer du dig billetter gennem os

Næste artikel

Erik ten Hag: »De fløj til Ibiza for at få mig til at blive«

ANNONCE