Evra: Ferguson lærte mig, at det er normalt at vinde

Patrice Evra udtaler i Manchester Uniteds seneste podcast, at Sir Alex Ferguson lærte ham at være som en robot og ikke blive begejstret over at vinde. I Fergusons tid i klubben, var det normalt at vinde, og sådan skulle spillerne også føle, det fortæller Uniteds tidligere venstreback i klubbens officielle podcast, som kan høres fra i aften kl. 18 dansk tid.

Patrice Evra vandt 10 store trofæer i sin tid i Manchester United, heriblandt 5 Premier League-titler og et Champions League-trofæ. Årsagen til den store succes, skal blandt andet findes i den mentalitet, som klubbens manager, Sir Alex Ferguson, fik installeret i spillerne, hvor det blev opfattet som normalt at vinde, sådan beskriver Uniteds tidligere venstreback det. 

– Jeg siger altid, at (Didier) Deschamps lærte mig, at det at vinde er vigtigt, men Ferguson lærte mig, at det at vinde er normalt. Sådan lyder det fra Patrice Evra i den podcast, som der lige nu teases for på klubbens hjemmeside, og som man kan høre i sin fulde længde fra i aften kl. 18 dansk tid. 

Evra var i klubben fra 2006 til 2014 og nåede i den periode at vinde en lang række store titler med klubben. Under Alex Ferguson var Evra med til at vinde Liga cuppen tre gange, ligaen 5 gange og Champions League en enkelt gang. De mange sejre var til sidst med til at gøre Evras tilgang til succes en anelse robotagtig. 

– Jeg skal være ærlig og sige, at når du begynder at vinde den tredje, den fjerde og den femte, så fejrer du selvfølgelig, men ikke på den samme måde, udtaler den tidligere franske landsholdsback.

– Du fejrer på grund af kameraerne og alt det der, men det er ikke det samme. Ferguson lærte os at være som robotter. Jeg mener ikke, at jeg var et menneske, da jeg spillede for Manchester United. Når vi vandt kampe, og når jeg gjorde noget godt, så blev jeg ikke glad. For mig var det bare noget normalt. 

Franskmanden fortæller blandt andet, hvordan den måde, som Ferguson talte med spillerne på efter store triumfer, havde til hensigt at gøre spillerne vante til at vinde. 

– Jeg kan huske selv efter store sejre mod Liverpool, hvor han bare sagde, ‘Godt klaret, knægt’. Han råbte aldrig udover, da vi vandt Champions League-finalen.

Patrice Evra vandt Champions League med klubben i 2008 efter en sejr i straffesparkskonkurrence mod Chelsea i Moskva, og her oplevede franskmanden endnu et eksempel på Fergusons psykologiske arbejde med at etablere og fastholde en vindermentalitet i truppen.

– Ferguson tog mikrofonen og sagde, ‘Godt gået, gutter. Jeg er virkelig stolt af jer. Vi har vundet ligaen og Champions League, men næste år, hvis der er nogen, som ikke vil vinde igen, så vil jeg rive hans kontrakt i stykker. Nyd jeres sommer med jeres landshold, og jeg vil ikke ønske jer held og lykke. 

– Jeg kan huske, fortsætter Evra, hvordan jeg kom hjem, smed min taske og tænkte, ‘det her er følelsen efter at have vundet Champions League?’. Men egentlig, det at vinde var normalt og du skulle ikke blive begejstret over at gøre det. 

Manchester United har siden Evra forlod klubben, vundet Liga Cuppen en enkelt gang, FA-cuppen en enkelt gang samt sikret sig et Europa League-trofæ. Man har til gengæld ikke været i nærheden af at vinde hverken ligaen eller Champions League. 

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Pogba fokuseret på sine mål trods Corona-lockdown

Næste artikel

FourFourTwo kårer Ferguson til historiens største manager

ANNONCE