Ex-stjerne: Moyes begyndelsen på enden

Den tidligere United-kant Willie Morgan mener ikke, at Moyes var den rette mand for United, og sammenligner situationen med Matt Busbys pensionering.

Det har indtil videre været en hård opgave at forsvare det engelske mesterskab for Manchester United, der ligger på en øjeblikkelig syvendeplads, 11 point bag Arsenal. Og den tidligere United-stjerne Willie Morgan er ikke i tvivl om årsagen.

– Jeg mener ikke, Moyes var den rette mand. Han har købt Marouane Fellaini for 27,5 millioner pund og givet Nani en ny femårig kontrakt, selvom de har forsøgt at sælge ham i årevis, siger Morgan til Manchester Evening News.

– Jeg synes ikke der er mere at sige om Moyes. Hvilke forudsætninger havde han til at overtage verdens største klub? Jeg har intet imod ham, og jeg håber han får succes. Men jeg kan bare ikke se det ske med de spillere, han har til rådighed.

Stod det til Morgan, skulle United have forstærket sig markant i sommer. Resultatet, mener han, ser vi i dag, hvor de engelske mestre ikke er meget værd uden sidste sæsons topscorer, Robin van Persie. 

– United vandt ligaen med 11 point sidste år, men Moyes overtog den svageste trup, vi har haft i mange, mange år. Hvis van Persie ikke havde været på holdet sidste år, var de endt halvejs i tabellen. Han udgjorde forskellen, og nu er han skadet.

Sammenligner med McGuinness

Morgan, der i perioden 1968-1975 spillede 236 ligakampe for “de røde djævle”, kender selv alt til de overgangsproblemer, der kan komme efter et managerstop. Således var han en del af truppen, da Matt Busby trak sig i 1969. 

Dengang overtog den assisterende træner McGuinness, for blot at blive fyret halvandet år senere, hvor Matt Busby overtog holdet endnu engang, og Morgan mener, at situationen i dag er meget lig den i 1969.

– Jeg kom til et stort hold, men efter Matt gik på pension, brød det meget hurtigt op. Spillerne, som Wilf McGuinness fik til holdet var fine fyre, men talentmæssigt var de forfærdelige. Problemet er, at kommer du først ind i den cyklus, er den meget svær at komme ud af igen.

– Da Moyes blev ansat sagde vi, at det ville være begyndelsen på enden, og desværre frygter jeg, at de vil have det svært de næste par år fra nu.

Willie Morgan udgav i efteråret bogen “On the wing – my autobiography”, og er til daglig aktiv på sin Twitter-bruger “TheWillieMorgan”.

Forrige artikel

Moyes nomineret til Månedens Manager

Næste artikel

Ferdinand forsøgte at overtale Ronaldo til at komme retur

ANNONCE