Exit for United i Carling Cup”en

Referat Manchester United – Chelsea FC Det var tydeligt at dagens to modstandere havde enorm respekt for hinanden, ingen af holdene valgte at lægge et…

Referat Manchester United – Chelsea FC

Det var tydeligt at dagens to modstandere havde enorm respekt for hinanden, ingen af holdene valgte at lægge et højt pres, der blev først og fremmest spillet på det sikre, for at minimere fejl procenten. Lidt skuffende fra Uniteds side, vi havde trods alt hjemmebane fordelen. Men på den anden side, lå det måske i baghovedet, at det hold der indkasserede det første mål, ville få det umådelig svært – hvilket viste sig at være sandt.

Generelt set var første halvleg en ørkenvandring, ingen af holdene formåede at spille hvekren hurtigt eller opfindsomt, hvilket resulterede i en uendelig masse boldflytning. Første reelle mulighed fik Saha efter et par fikse driblinger i feltet, men desværre snublede franskmanden da der skulle afsluttes. Næste mulighed fik G. Neville efter han listede sig frem i fri position på et Giggs hjørne, men Neville’s skud ryger langt forbi og tydeligt at se på hans reaktion at den chance var stor.

Typisk for Chelsea’s sæson scorer de kort efter Nevilles forsøg, Lampard sætter et flot spillet Chelsea angreb i gang lige før midten, og fortsætter sit løb mod Uniteds felt, hvor han sekunder efter, helt fri modtager bolden, efter at Drogba har sat Neville af med en skarp dribling og Lampard svigter ikke og scorer tørt bag en chanceløs Howard.

United fik overtaget, men formåede ikke at dirke Chelsea stærke forsvar op, det blev ikke til et eneste forsøg indenfor rammen – meget sigende om Uniteds skuffende første halvleg. United kunne dog med lidt dommertække sagtens have fået tildelt et straffespark, da Bridge klodset ’tripper’ Fortune i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs, til stor skuffelse for tilskuerne.

Der var anderledes fart på anden halvleg, United havde nu ryggen mod muren og var tvunget frem – men igen havde United det yderst svært med at finde huller i det solide Chelsea forsvar. Og hvis det ikke havde været for Howards klasse, var kampen afgjort, men to gange hev amerikaneren klasseredninger frem da der var brug for det. Først fik han bokset Lampards skud forsøg til hjørne og senere redder han i håndbold-stil Robben’s skruede forsøg. Stærk præstation af amerikaneren.

Det var tydeligt at hvis United skulle score, så ville det kræve noget usædvanligt, og heldigvis har vi stadig Giggs og han viste sin klasse i det 67. minut. Han fik eminent og elegant løftet bolden over Cech med sin berømte kattepote, noget usædvanlig efter en genial frispilning af Neville, som sendte en perfekt høj bold ned bag Chelsea forsvaret, og det var endda med venstrebenet(?).

United havde nu overtaget og spille faktisk rigtig godt, men fik ikke helt det fulde udbytte af deres chancer, derfor var det igen typiske at Duff, med lidt held, fik scoret fem minutter før tid. Scoringen kom efter et indadskruet frispark langt ude i Uniteds venstreside, Duff’s lange høje spark snød både Howard og et tydeligt alt for passivt forsvar og dermed 2-1 til Chelsea.

Klassisk United gav de ikke op, og pludselig kom chancerne, først får Cech via en flot redning fistet Ronaldos skud til hjørne. Men det var ikke slut på Uniteds chancer, Silvestre fik efter hjørne oceaner af plads, men heldigt for Chelsea står Bridge på stregen og redder for Chelsea. I de døende sekunder burde Saha have udlignet Chelsea’s føring, men han formåede ikke at dirigere sit hovedstød ordentlig og dermed en smal sag for stærke og sikre Cech at holde franskmandens forsøg. Og dermed exit for United.

Med lidt held kunne United have gået videre i dag, men sådan gik det ikke, skylden er svær at placere, men forsvaret virkede underlige passive i dag, meget ulig seneste ugers top præstationer, om det var fuldt ud deres skyld må i selv bedømme. Og modsat United kendte Chelsea deres besøgstid og scorede på deres chancer, og vel også en grund til at de står i finalen modsat United.

Spillerkarakterer:

Howard: 8
Flere vigtige redninger i anden halvleg – ladt i stikken af forsvaret ved begge mål

G. Neville: 7
Ok kamp, superb assist, men overlistes nemt for ofte.

Ferdinand: 7
Under sit vanlige niveau, faldt aldrig rigtig til.

Silvestre: 7
Samme som Rio, havde ikke helt styr på opgaven.

Heinze: 7
Som sædvanlig godt fightende, fik bare ikke så meget ud af det i dag.

Fortune: 6
Anonym, men sled godt, for lidt med i offensiven.

Ronaldo: 7
Dårlig 1. halvleg spillede sig op i 2., og tæt på scoring i slutminutterne.

Keane: 7
Var det hans mål det første? Dirigerede igen fint, men ingen rigtig gennembrudskraft.

Giggs: 8
Ingen stor 1. halvleg, men målet og livlig optræden i 2. halvleg trækker op.

Scholes: 7
Fik desværre ikke det store ud af sit arbejde, og fik ikke brugt sit eller farlige langskud .

Saha: 7
Til tider farlig, men virker som om han skal bruge mange chancer før han scorer .

Rooney (ind i 45 min.): 7 Gjorde hvad han kunne, men kom ikke selv til nogen chancer.

Dagens OldTrafford.dk Man of the Match: Giggs.