Fergie hentede inspiration hos van Gaal

Sir Alex lod sig inspirere af Louis van Gaal og hans satsning på unge spillere, da han gav chancen til class of 92.

Da Sir Alex Ferguson i midten af 90’erne besluttede sig for at give class of 92 chancen og smide rutinerede profiler som Paul Ince, Andre Kanchelskis og Mark Hughes på porten, hentede han blandt andet inspiration hos hollandske Louis van Gaal. Det skriver Manchester Evening News i dag.

Dengang blev Fergie kritiseret kraftigt for at ødelægge det fremragende hold, som havde hentet de første liga-titler til Old Trafford i mange mange år. Men Fergie så ikke bare talent og potentiale i de unge knægte der var på vej frem, han så også ud i Europa.

Her havde Louis van Gaal og Ajax netop vundet Champions League, efter at have besejret AC Milan, der dengang var et af Europas absolut stærkeste mandskaber. Det skete med bare 18-årige Patrick Kluivert som matchvinder.

Desuden var unge spillere af egen avl bærende kræfter på holdet. 19-årige Clarence Seedorf, 22-årige Michael Reiziger og Marc Overmars, Edwin van der Sar på 24 år, og de Boer-tvillingerne på 25 år.

Van Gaal og Ajaxs triumf overbeviste Ferguson om, at han skulle give tillid til Scholes, Butt, Neville, Beckham og den lidt ældre Ryan Giggs. Og som bekendt gik det jo ganske udemærket for den generation de efterfølgende år. Ferguson havde formentlig taget skridtet alligevel, men Ajax-sejren i Champions League gav ham det sidste puf i den retning, skriver Manchester Evening News.

Og netop det med at tro på de unge spillere er en essentiel del af Louis van Gaals filosofi. Han nyder den daglige kommunikation med de unge spillere, og har ikke kunne forene sig med livet som landstræner, hvor spillerne er meget lidt til hans rådighed.

– Hvis der er en ung spiller som kan klare opgaven, så vælger jeg ham. Hvis det er en ældre spiller, så tager jeg ham, alder spiller ingen rolle. Visionen i fodbold er selve spillet, det handler om at spille som et hold, og ikke som individuelle personer, har van Gaal engang udtalt.

Forrige artikel

Avis: Ferguson med i ansættelsesproces

Næste artikel

Ryan Giggs henter Paul Scholes ind igen

ANNONCE