Fletcher nyder U16-trænerrolle

Siden Darren Fletcher lagde fodboldstøvler på hylden og stoppede karrieren, har skotten været lidt væk fra spillet. Men nu er den tidligere midtbanemagiker ved at uddanne sig som til træner, hvor læretiden blandt andet bruges på klubbens U16-hold.

I mere end et årti var Darren Fletcher en del af førsteholdstruppen i Manchester United, hvor en ondsindet sygdom hen mod slutningen holdt ham fra at være fastbestandel af midtbanekonstellation. 

Efter sit karrierestop i 2019 tog han sig en lille pause fra det hele, men i løbet af foråret gav han sig i kast med træneruddannelsen, og nu er skotten så tilbage i klubben, hvor han skabte sit navn. 

– Jeg blev inviteret indenfor af klubben. Jeg har fået lidt fritid om aftenen, og det bedste, jeg kunne forestille mig at bruge den på, var at være tilknyttet United og betale lidt tilbage, siger Fletcher til Uniteds hjemmeside.

– Det er en klub, som betyder enormt meget for mig, så det er den helt rigtige løsning, da jeg både kan lære trænerfaget og betale lidt tilbage til de unge drenge på akademiet og til klubben. Jeg er allerede vild med det og den entusiasme, som de udviser.

Skotten startede sin tjans tidligere på året, kort før corona-pandemien for alvor rasede, men de seneste par uger har han været en fast del af staben. 

– Jeg giver dem råd om små detaljer i spillet, og man kan se, at de virkelig lytter og prøver at tilføre det til deres eget spil. At se dem gøre det og efterfølgende lykkedes med det, det er en fed fornemmelse. 

Fra klubbens side er man også glad for at have Fletcher, der af United-fans blev tituleret Football Genius, med på sidelinjen. 

– Mulighed for at lære af en spiller som Darren Fletcher på dette tidspunkt af deres karriere er uvurderligt for vores U16-spillere. Han har en stor rutine og erfaring, som kan påvirke og forbedre vores unge spillere i hver eneste træning og han er en fantastisk tilføjelse til vores evigt udviklende hold af dedikerede trænere, lyder det fra akademichef, Nick Cox.

Den nu 36-årige Fletcher nåede fra 2003 til foråret 2015 godt 340 kampe for Uniteds førstehold og var blandt andet med til at vinde Premier League fem gange, Champions League, FA Cuppen og VM for Klubhold. Desuden nåede at optræde for West Bromwich Albion og Stoke City.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Podcast: Sejr i Newcastle og Paris samt Chelsea-optakt

Næste artikel

Solskjær nedtoner Greenwood-historier og forsvarer van de Beek-spilletid

ANNONCE