Fletcher om sygdom: Meget svært i starten

Efter en operation sidste år, er det en meget ærlig Darren Fletcher, der ser tilbage på et langt sygdomsforløb med op- og nedture.

Darren Fletcher var i to omgange ude med en alvorlig tarmsygdom, før han endeligt kunne lave sit comeback for Manchester United i efteråret, efter han sidste år gennemgik en operation.

Nu er sygdommen endeligt blevet lagt på hylden, og det er i dag en anden Fletcher, der tør se sig selv i øjnene og reflektere over det lange sygdomsforløb, der meget nemt kunne have endt skottens karriere.

– Til at starte med var mine symptomer så små, at det ikke rigtigt havde nogen betydning for mit liv eller min karriere. Det var ikke før det kom igen, i 2010, at min rigtige kamp med ulcerativ colitis begyndte, som i sidste gjorde, at jeg måtte blive opereret, for at jeg overhovedet kunne sidde her i dag og fortsætte med min karriere, siger Fletcher til åbningen af fundraising-initiativet ”United For Colitis”.

Ifølge den viljestærke skotte, var det specielt i begyndelsen, det var meget svært at se i øjnene, da det var pinligt for ham, hvad sygdommen måske kunne indebære.

– Det tog mig fire uger før jeg besøgte lægen. Det var pinligt for mig, jeg var bange. Det er en Ulcerativ Colitis, som ikke er nemt at tale om. Du er tvunget på toilettet et sted mellem 10 og 30 gange om dagen, uden meget tid til at nå derud, hvor du samtidig mister en hel del blod

På toppen af verden

Når Fletcher i dag ser tilbage på den lange periode inden det blev offentligt, ser han samtidig tilbage på en meget hård tid, hvor han måtte lyve for at holde sygdommen skjult.

– Jeg kan huske, da jeg først blev diagnosticeret med sygdommen, at jeg var meget tilbagelænet omkring det. Når jeg ser tilbage nu var det ret umodent – men jeg var en professionel fodbolspiller i Premier League for Manchester United, og følte mig på toppen af verden, følte mig urørlig.

– Min familie og de tætteste venner kendte til det, og jeg skjulte det ikke fra manageren, men ingen andre i klubben vidste det. Jeg forblev stille, men det blev meget svært til sidst at komme med undskyldninger om, hvorfor jeg ikke trænede med, så syg ud eller hele tiden løb på toilettet. Jeg løj folk direkte i ansigtet.

En lettelse

Når den 30-årige fodboldspiller i dag ser tilbage på det, er han dog ikke et sekund i tvivl om, hvor meget lettere det blev blev for ham selv, da det endeligt blev kendt, hvad han led af. En lettelse, der også har berørt omverden.

– Da jeg først begyndte at tale om de tog gøre det offentligt kendt var det sådan en lettelse, det var den bedste beslutning jeg tog. Jeg var meget heldig omkring folks reaktioner, jeg tror ikke, at der var særlig mange, der pegede fingre eller gjorde grin med det.

– Men siden min sygdom blev kendt, har jeg modtaget så mange breve fra mødre, fædre og børn om, hvor let det har gjort deres liv, at de nu kan gå i skole og, frem for at måtte forklare sygdommens karakter, bare sige ”Jeg har samme sygdom som Darren Fletcher”.

Forrige artikel

Neville og Giggs mulige klubejere

Næste artikel

Officielt: Vidic forlader United

ANNONCE