Forklaring: Sådan er Manchester Uniteds ejerskab bygget op

Da der hersker en del forvirring hos både Manchester United fans og medier, så forsøger vi her at give et overblik over ejerskabet og Manchester Uniteds aktier.

I forbindelse med Blackrock køber aktier i Manchester United er der opstået forvirring blandt fans og medier om hvor stort et køb af aktier der egentlig er tale om. Her forsøger vi at give et overblik:

Manchester Uniteds aktier

16,7 millioner aktier blev i august 2012 sat til salg på børsen i New York af Manchester United. Dette udgjorde 10% af den samlede kapital. Med andre ord, så er det kun 10% af Manchester United som er sat til salg på børsen.

Halvdelen af disse aktier blev solgt af Manchester United med henblik på at nedbringe gælden, mens den anden halvdel blev solgt af Glazer-familien med henblik på at fylde deres lommer med kontanter.

Når en kapitalfond som Blackrock sikrer sig 8% af Manchester Uniteds aktier, så betyder det altså at de ejer 8% af de 10%, som er sat på aktiemarkedet. Deres egentlige ejerskab er således forsvindende lille. Ydermere er der tale om A-aktier, som ikke giver aktionærerne nogen indflydelse overhovedet i Manchester United. 

Magten ligger således 100% hos Glazer-familien.

Manchester Uniteds værdi

Da aktien blev introduceret på New York Stock Exchange i august 2012 blev den solgt til en introduktionspris af 14 dollars. Dette betød at 10% af Manchester United blev værdisat til 234 millioner dollars, hvilket altså svarer til at hele Manchester Uniteds værdi ville svare til 2,3 milliarder dollars. 

Med den nuværende aktiekurs på omkring 17 dollars, så har Manchester United en værdi på 2,8 milliarder US Dollars.

Manchester United-aktien blev fra start ikke spået megen tillid fra investorer og analytikere. Aktien har været nede og røre 12 dollars, men har i 2013 oplevet overraskende stor fremgang.

 

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Fem United-spillere i Englands landsholdstrup

Næste artikel

Beckham: Ville ikke spille for andre engelske hold end Manchester United

ANNONCE