Gammel kending på mål for Burnley

Tom Heaton ser frem til mødet med de gamle holdkammerater fra United, når han i dag vogter buret for Burnley.

Når Burnley i dag tager i mod Manchester United på Turf Moor, er det med en tidligere United-spiller på mål. Tom Heaton var hele 13 år i United, inden han valgte at søge nye udfordringer og spilletid. Nu ser han frem til eftermiddagens møde med den gamle arbejdsgiver.

– Hvis jeg skal være ærlig, var det den første kamp jeg så efter da kampprogrammet kom. Jeg har et nært forhold til dem, men det vigtigste er at optakten og selve kampen er i fokus, og det er ikke noget problem. Jeg håber jeg kan sætte mig ned en times tid efter kampen og nyde det, hvis altså resultatet er godt, siger Tom Heaton.

Den nu 28-årige målmand startede som bare 11-årig i United, og fik hele 13 år i United, inden han besluttede sig for at prøve lykken andetsteds. Og han fortryder ikke beslutningen, selv om det ikke var helt populært hos Sir Alex Ferguson.

– Jeg snakkede med chefen, for der var også et tilbud om at forlænge med United. Jeg sagde helt ærligt til ham, at jeg ønskede at gå lidt ned i ligasystemet, spille nogle kampe, men det var en hård beslutning. Jeg var 24 år på det tidspunkt, med kontraktudløb, så det var lidt en risiko, men jeg er glad for jeg gjorde det.

– Sir Alex blev ikke glad for beslutningen. Men et par uger efter kaldte han mig ind på kontoret igen, hvor han fortalte at han respekterede min beslutning og at han altid ville være der for mig. Det var jeg meget glad for at høre, eftersom jeg et par uger inden havde fået en ordentlig overhaling, siger Heaton til Burnley Express.

Var med i Moskva

Tom Heaton var faktisk en del af den trup, som tilbage i 2008 vandt Champions League-finalen i Moskva mod Chelsea. Han var med som tredje-keeper, og fortæller at oplevelsen var meget ambivalent. Dels var han lykkelig over sejren, men han fandt også ud af, at han selv ville ud og bidrage på grønsværen.

– Mit highlight var som back-up keeper i Champions League-triumfen. Alle spillerne jublede, og man var en del af det. Men inden i havde jeg følelsen af, at jeg ville være ham der var derude og spille selv.

Samtidig fortæller målmanden, som var med til at vinde FA Youth Cuppen i 2003, at hans udlån til Cardiff var med til at give ham det sidste skub mod at gå efter fast spilletid.

– Jeg havde nogle udlån til Antwerpen, Swindon og da jeg rejste til Cardiff nød jeg virkelig den sæson. Jeg havde et par skader den sæson, men spillede vel 25-26 kampe, og elskede virkelig at være nummer 1, elskede at spille fast hver uge.

– I en periode derefter var jeg tilbage i United som tredjevalg, og rejste med truppen overalt. Det var en stor oplevelse, og meget lærerigt at se hvordan alle stjernerne lader op til de store kampe. Men det føltes lidt som at være tilskuer, lyder det fra Heaton, som altså i dag skal holde van Persie, Di Maria og Rooney fra at score.

Forrige artikel

UEFA ændrer på Champions League

Næste artikel

Allegri og Vidal skrinlægger rygter

ANNONCE