Gordon Brown vil komme fans til undsætning

Den britiske premierminister Gordon Brown vil op til det kommende parlamentsvalg love bedre forhold for fodboldfan, hvis hans parti Labour bliver genvalgt…

Den britiske premierminister Gordon Brown vil op til det kommende parlamentsvalg love bedre forhold for fodboldfan, hvis hans parti Labour bliver genvalgt.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Den engelske avis The Guardian fortæller i morgen at partiet arbejder på et lovforslag, som vil kræve at fodboldfans får mere indflydelse i fodboldklubber.
Flere engelske storklubber, herunder Manchester United, er gennem de seneste par år blevet overdynget med gæld af udenlandske ejere, hvilket har fået partiet til at frygte for fodboldens fremtid i England.

Forslaget indeholder blandt andet at fodboldfans – gennem en supporterorganisation som MUST – får krav på mellem 10 og 25% af klubbens aktier. Dette betyder at supporterne får vetoret i tilfælde af at en rigmand vil købe klubben.

Derudover vil supporterne få forkøbsret til at opkøbe fodboldklubben, hvis den på et tidspunkt bliver sat til salg. Samtidig vil myndighederne, herunder FA, blive tildelt mere kontrol over fodboldklubberne, hvilket skal sørge for at fodboldens, og ikke en rigmands interesser bliver prioriteret.

Partiet har gennem flere uger arbejdet på forslaget, som de har fået inspiration fra i Tyskland, hvor fans skal eje 51% af aktierne.

Bonus info:
Gordon Brown var selv med til en fan-overtagelse af Raith Rovers, som han fortsat er medejer af gennem sit medlemskab af deres supporterorganisation.

Forrige artikel

Bolton fik bank på Reebok

Næste artikel

Ferguson roser van der Sar

ANNONCE