Gudemålskavalkade på Old Trafford sendte United i top fire

Manchester United slog lørdag eftermiddag Southampton 3-2 i en kamp, der var rig på chancer og flotte mål, og hvor der var spænding til det sidste.

Da Tottenham og Arsenal begge smed vitale point i top fire-striden i Premier League, efter at de delte i porten i North London-derbyet tidligere på dagen, fik Manchester United dermed en matchbold. Der skulle avanceres yderligere i tabellen – Arsenal skulle distanceres og Tottenham skulle indhales.

Det skulle ske i en hjemmekamp mod bundholdet Southampton – en kamp, der på papiret lignede en overkommelig kamp. Men Manchester United havde havde ikke vundet de seneste tre kampe på Old Trafford, og Southampton kom på besøg med selvtillid efter at have vundet 2-0 i midtugen mod Fulham.

Manchester United startede, ikke overraskende, med det største spilovertag. Bolden var oftest på United-fødder og Southampton stod dybt fra første minut.

Første chance kom allerede efter to minutter, da Romelu Lukaku modtog en bold i feltet, fik afsluttet flot med venstrebenet ned mod det lange hjørne, og tvang målmand Angus Gunn ned i en flot redning.

Igen, blot to minutter efter den første chance, modtog Lukaku en kæmpe chance, da bolden efter et hjørnespark havnede for fødderne af belgieren i det lille felt, som dog ikke formåede at styre den uden om Angus Gunn.

Efter 11 minutter fik Southampton deres første chance. Sydkystklubben havde tilkæmpet sig et hjørnespark, som blev slået ind i hovedet på danske Jannik Vestergaard, som stod helt umarkeret men ikke formåede at kontrollere den inden for målrammen med hovedet. Utroligt, at der stadig stod 0-0 på dette tidspunkt.

Det blev efterfulgt af cirka 15 minutter af småspil på midten af banen, indtil Southamptons Yann Valery sendte chokbølger igennem Old Trafford. Højrebacken smadrede til bolden et stykke uden for feltet, og den ender bag De Gea i United-buret. Den spanske målmand havde en hånd på, og burde på en god dag have taget den, men stadig et fremragende spark af Valery. 1-0 til Southampton.

Det gjorde, at United var nødsaget til at komme fremad. Og det gjorde de. Alexis Sanchez fik på fin vis spillet Shaw fri på venstre side i feltet, som lagde den tilbage i feltet, hvor Rashford og Lukaku stod i kø for at sparke bolden ind, men begge sparkede hul i luften og bolden sejlede fredeligt ud af feltet.

Lukaku var imidlertid ikke færdig med at brænde direktører. Andreas Pereira slog et glimrende indlæg ind til en umarkeret Lukaku, der ikke får større hovedstødsmuligheder end dette. Belgieren får dog ikke ordentligt ram på hovedstødet, og den sejler langt forbi. Lukaku kunne på en anden dag have scoret fire mål på 35 minutter.

Fem minutter senere modtog United endnu en stor chance. Chris Smalling fik smidt et flot hovedstød mod mål – som dog akkurat ikke endte inden for rammen. På dette tidspunkt kunne United strengt taget være foran med to eller tre, men kunne kun takke sig selv for, at det var Southampton, der førte opgøret.

I starten af anden halvleg blev Diogo Dalot skiftet ind i stedet for en skadet Alexis Sanchez. Han startede med at afdrible hele Southamptons venstreside, slå bolden ind i feltet, og ramme Marcus Rashford i hovedet, som missede på det skammeligste.

Manchester United havde ikke lang tid til at ærgre sig over den brænde chance. Dalot drev igen bolden frem, sendte den over til Shaw som lagde bolden af for Andreas Pereira, som med et fantomspark sendte bolden op i det fjerne hjørne og gør det til 1-1. Dermed var der lavet to gudemål på Old Trafford.

Blot fem minutter senere fik United hul på bylden igen. Pereira spiller bolden ind til Lukaku, der fintede bolden ind til sit højreben og sendte den over i det fjerne målhjørne med et mål, der ligner det, han lavede til 1-0 i onsdagens kamp mod Crystal Palace. Romelu Lukaku skyldte et mål eller to fra første halvleg, og tilskuerne på Old Trafford fik, hvad de fortjente. 2-1 til Manchester United.

Manchester United spillede generelt bedre i anden halvleg. Der var mere energi, mere intensitet og skarpere aktioner fra spillerne i rødt. Spillerne stillede sig ikke tilfredse, kæmpede efter det tredje mål mens ”Ole’s At The Wheel” kørte på repeat blandt tilskuerne. Stemningen var i top på Old Trafford.

Måske fik dette Manchester United til at hvile mere og mere på laurbærrene. De skabte nemlig ikke det store i midten af anden halvleg. Det gjorde det mere ærgerligt, da James Ward-Prowse efter 75 minutter sparkede et følt frispark op i hjørnet til 2-2 – uden chance for David de Gea. Southampton havde ikke haft mange chancer, men formåede at score, når de fik muligheden. Det var mere, end man kunne sige om Manchester United, der missede mulighed efter mulighed.

I slutfasen lignede det længe, at opgøret skulle ende uden vinder. Det var lige indtil, at en halvtilfældig bold endte for fødderne at Romelu Lukaku, der første gang, uden for feltet, med højrebenet dirigerede bolden over i det lange målhjørne til 3-2 med to regulære minutter igen. Forløsning på Old Trafford.

På trods af, at der var spillet de 93 minutter, var holdene ikke færdige med at skabe chancer. Marcus Rashford blev nedlagt i feltet af Stuart Armstrong – og der blev dømt straffespark. Paul Pogba var manden, der var ansvarlig for straffesparket. Med sædvanlige langsomme sparketeknik luntede han op til bolden, sparkede midt i målet. Angus Gunn var hoppet til venstre, men er heldig med, at hans højre fod lige akkurat hænger der, hvor bolden landte. Ingen 4-2-scoring til Manchester United.

Efter det blev Tahith Chong indskiftet til sin Premier League-debut, men der skete ikke mere end det. Kampen endte 3-2 i en seværdig fodboldkamp, og Manchester United avancerede til Premier Leagues fjerdeplads, mens Southampton må fortsætte kampen for overlevelse i bunden af ligaen.

Forrige artikel

Startopstilling: Rashford tilbage

Næste artikel

Southampton-manager skuffet over dommerpræstation

ANNONCE