– Højt tempo og pres er nøglen til succes

Clayton Blackmore mener, at de engelske hold skal gå tilbage til starten af 90’erne, og finde nogle af de samme ting frem igen.

De seneste par år har tyske hold domineret i Europa. Inde da var det de spanske hold, der sad på magten i europæisk topfodbold. Skal det igen være England der dominerer i Champions League, så kræver det ændringer i spillestilen.

Det mener i hvert fald Uniteds tidligere forsvarsspiller Clayton Blackmore, der mener at engelske hold skal finde nogle af de traditionelle britiske dyder frem igen, for at få succes i Europa.

– Jeg tror at britiske hold skal gå tilbage til hvad vi gjorde engang, i hvert fald i Europa. Da vi kom tilbage i Europa, og vandt Cup-vindernes turnering i 1991, spillede vi ikke på en kontinental måde. Vi havde stadig højt tempo, lukkede modstanderne ned højt oppe på banen og arbejdede stenhårdt. Hvis man ser sig omkring nu, er det en trend flere hold bruger, se bare Barcelona, Bayern og Dortmund.

– Det var derfor vi var så frygtede i Europa. Vi arbejdede hårdt og pressede holdene højt oppe på banen. Vi gav ikke de europæiske hold tid til at spille, vi angreb dem helt fra vores angribere og ned igennem hele holdet, siger Blackmore til manutd.com.

Ingen graver sig ned mere

I følge Blackmore, der nåede at vinde FA Cuppen i 1990 og pokalvindernes turnering i 1991 med United, er der ikke længere nogle hold der kommer og bare graver sig ned.

– Holdene ændrer sig nu, de arbejder hårdt, presser højt oppe for at lukke dig ned. Mindre hold kommer til de store stadions nu med en anden indstilling, og de vil ikke bare stå og forsvare sig. De angriber dig og arbejder hårdt for at putte dig under pres.

– Det gør alle europæiske hold nu, og det er sjovt at se hvordan fodbold bevæger sig i en form for cyklus. De har desuden en god teknik, som også har været med til at give dem en fordel i forhold til britiske hold, siger Blackmore.

United skal onsdag op mod spanske Real Sociedad på Old Trafford i Champions League. Netop spanske hold har før vist at nøglen til at besejre United kan ligge i højt pres, noget blandt andet Athletic Club Bilbao har vist.

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Har du en stærk holdning til sommerens transfers?
Bliv en del af vores nye debatforum!

Total
0
Shares
Forrige artikel

Sådan går det de udlånte

Næste artikel

Evra: Forlader United til sommer

Relaterede artikler
Gå til siden

Medier: Ronaldo vil væk

Cristiano Ronaldo har bedt Manchester United om at blive solgt. Det skriver flere medier.
ANNONCE
Total
0
Share