Hvem er Louis Jackson?

Med Harry Maguire som eneste kampklar midterforsvarer i førsteholdstruppen, ser Casemiro ud til at starte i midterforsvaret i dagens kamp mod Coventry City. Der er dog en 18-årig midterforsvarer med på bænken i form af Louis Jackson. Du kan læse mere om ham her.

Oldtrafford.dk har efterhånden skrevet en del om klubbens U18-hold i denne sæson. Hvordan de vandt 14 kampe i streg og siden har vundet et suverænt mesterskab i U18 Premier League North.

Men vi har også nævnt, hvordan holdet har sendt flere spillere op at træne med førsteholdet, mens spillere som Harry Amass og Ethan Wheatley begge er blevet udtaget til førsteholdets bænk.

I dag er dette også tilfældet for den 18-årige midterforsvarer Louis Jackson (centralt i billedet). Dette skal naturligvis også ses i lyset af, at Harry Maguire er eneste kampklar midterforsvarer i hele truppen.

Rutinerede Casemiro er stadig foretrukket frem for den unge centerback, men måske kan Jackson alligevel komme i spil i dagens kamp. Der ses i hvert fald ikke at være andre muligheder til hans position i midterforsvaret.

Et skotsk partnerskab

U18-holdet har flere offensive profiler, der har trukket overskrifterne. Men man har også været dygtige til at lukke af bagtil og har kun lukket 24 mål ind i 22 kampe. Med 22 mål imod har kun Manchester City lukket færre mål ind, men de har også spillet to kampe færre.

I U18-holdets forsvar har Louis Jackson spillet de fleste kampe sammen med makkeren Jack Kingdon.

De to har hver spillet henholdsvis 15 og 16 kampe for U18-holdet, mens begge også har spillet for U21-holdet og også repræsenteret klubben i UEFA Youth League.

Begge har også scoret 2 mål for U18-holdet, og Jackson synes at være særligt stærk i hovedspillet.

Generelt synes Jackson også at være et lille stykke foran sin makker i rangordenen. Dette var også tilfældet i maj 2022, hvor Jackson var med til at vinde FA Youth Cup finalen med 3-1 over Nottingham Forest. Sammen med blandt andre Kobbie Mainoo og tomålsskytten Alejandro Garnacho.

Både Kingdon og Jackson repræsenterer Skotlands U19-landshold. Jackson er dog født i Oldham i Greater Manchester.

Debutant nummer 250?

Uniteds seneste debutant af egen avl var Omari Forson, der også er med på bænken i dag. Siden har flere mulige debutanter været med på bænken, men vi har endnu til gode at se, hvem der bliver debutant nummer 250 af egen avl.

Fire mulige debutanter er med i dagens kamp: Ogunneye på højre back, Amass på venstre back, Jackson i midterforsvaret og Wheatley som angriber.

Det bliver spændende at se, om én eller flere får debut i dag på Wembley.

Kampen starter i dette øjeblik og kan ses på TV3 Max og Viaplay.

 

 

Forrige artikel

Startopstillingerne er klar: Casemiro i midterforsvaret

Næste artikel

Video: McTominay bringer United tættere på FA Cup-finalen

ANNONCE