Hvem er manden, der angiveligt er spidskandidat til jobbet som CEO i United?

Jean-Claude Blanc udråbes af flere medier som favorit til at blive ny administrerende direktør i Manchester United. Men hvem er han?

Jean-Claude Blanc.

Det er med stor sandsynlighed navnet på Manchester Uniteds næste administrerende direktør, når Sir Jim Ratcliffes køb af 25 procent af klubben endeligt godkendes. Det skriver The Athletic og en række andre medier.

Manchester United meldte onsdag ud, at Richard Arnold har valgt at stoppe som administrerende direktør i klubben ved årets udgang. Patrick Stewart, som er chefjurist og bestyrelsesmedlem i klubben, tager over i en midlertidig periode.

Hvem er Jean-Claude Blanc? 

Manden, som heftigt bliver nævnt som Arnolds arvetager, er Jean-Claude Blanc. Han er en 60-årig fransk forretningsperson, som tidligere har haft magtfulde positioner i Juventus og Paris Saint Germain.

I Juventus bestred han poster som bestyrelsesformand, præsident og CEO i perioden fra 2006 til 2011. Han havde en stor andel i Juventus’ genopbygning efter ‘Calciopoli’ – korruptionsskandalen der tvangsnedrykkede klubben i 2006. Derudover var han primus motor på at få bygget Juventus’ hjemmebane, Allianz Stadium, som blev taget i brug i 2011.

I oktober 2011 drog han tilbage til hjemlandet, hvor han blev udpeget som ny administrerende direktør i Paris Saint-Germain. Her var han i 12 sæsoner, inden han i december 2022 tilsluttede sig Sir Jim Ratcliffes entoruage.

Siden da han haft det overordnede ansvar for INEOS Sport, som blandt andet driver fodboldklubberne OGC Nice i Frankrig og Lausanne-Sport i Schweiz. Her arbejder han tæt sammen med Sir Dave Brailsford.

I INEOS Sports’ ledelse har Sir Dave Brailsford efter sigende haft det primære ansvar for det sportslige, mens Jean-Claude Blanc derimod haft sine øjne rettet mod det kommercielle. Samme rollefordeling er ikke utænkelig i Manchester United.

Inden Jean-Claude Blanc bevægede sig ind i fodboldverdenen var han blandt andet formand for det franske tennisforbund fra 2001 til 2006. Derudover har han også tidligere haft betydningsfulde roller i planlægningen af Tour de France, Vinter-OL og Davis Cup.

Forrige artikel

Lineker angrer afslag

Næste artikel

Landsholdspausen: McTominay igen på pletten for Skotland imens Lindelöf og Sverige skuffer fælt

ANNONCE