Indblik i verdens dyreste transfer

Natten til tirsdag blev Paul Pogba den dyreste fodboldspiller nogensinde målt i kroner og ører. Her er et lille indblik i så stor en handel.

Ifølge SkySports ‘kilder begyndte samtaler mellem Ed Woodward og Mino Raiola, der er Pogbas agent, allerede i 2013, da Woodward var helt ny i jobbet som administrerende direktør i Manchester United. Siden da har klubben nøje fulgt med i, hvem franskmanden blev kædet sammen med, og hvor seriøst det var.

Rygterne om transferen tog for alvor fart i starten af juli, da Real Madrid angiveligt meldte sig ud af kapløbet, fordi prisen var for høj. Vejen var banet for United. I så stor en handel, skal der dog tages hensyn til billedrettigheder, skatteforbehold og diverse kontraktuelle elementer. Ting der kan tage lang tid at forhandle på plads.

Den største hindring var uden tvivl, hvem der skulle betale den agentfee Mino Raiola havde i kontrakten. En agent der alle dage har været hård at forhandle med.  Angiveligt skulle agenten have 20% af en eventuel transfer. Ifølge SkySports’ kilder, endte det med at blive Juventus, der måtte bide i det sure æble og betale de 20%.

SkySports skriver også, at der var en trussel fra Real Madrid, da forhandlingerne mellem Juventus og United nåede den afgørende fase, men der kom ikke noget konkret på bordet fra den spanske hovedstadsklub.

En sejr for Mourinho og Woodward

I sidste ende trak United som bekendt det berømte længste strå, og Ed Woodwards langvarige bestræbelser bar frugt. En kæmpe sejr for den til tider udskældte direktør.

Også José Mourinho kan have meget at glæde sig over. Nærmest fra dag 1 proklamerede portugiseren, at han behøvede fire nye spillere til at forstærke truppen. Han har fået fire markante profiler i Bailly, Zlatan, Mkhitaryan og altså Paul Pogba.

Et resultat som skyldes godt baggrundsarbejde af folk i kulissen. I særlig grad Ed Woodward. Samtidig er det et resultat, der viser Mourinho, at han har folk, der er klar til at levere en indsats for at få klubben tilbage til toppen. Hvilket er managerens helt klare mål.

 

Bestil den nye Manchester United-trøje her

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Dagens transferhistorier

Næste artikel

Lingard fuld af selvtillid

ANNONCE