Indisk selskab kan blive ny hovedsponsor

Den verdensomspændende finanskrise har været særdeles hård ved det amerikanske selskab, AIG, der siden 2006 har været Uniteds hovedsponsor, og haft sit…

Den verdensomspændende finanskrise har været særdeles hård ved det amerikanske selskab, AIG, der siden 2006 har været Uniteds hovedsponsor, og haft sit navn på klubbens trøje. Men AIG er nu i så store økonomiske problemer, at den amerikanske regering måtte gribe ind og redde forsikringsgiganten i efteråret. Derfor anser mange det for sandsynligt, at samarbejdet mellem United og AIG ophører til sommer, eller senest sommeren 2010, hvor den nuværende aftale udløber.

United får 14 mio. £ om året ud af aftalen med AIG, og selv om finanskrisen er hård ved flere af de store selskaber rundt om i verden, forventer klubbens direktør David Gill ikke at det bliver et problem at finde en ny hovedsponsor, som er villig til at lægge minimum samme beløb i klubkassen om året.

Det er Manchester Evening News, som i dag skriver at United har taget kontakt til det indiske selskab Sahara, for at forhøre sig om et kommende samarbejde. Gill har flere gange nævnt Indien som et kommende marked, grundet landets størrelse og enorme potentiale. Dog er der ikke planlagt et besøg i landet i forbindelse med sommerens pre-season.

Sahara, der er et kæmpe selskab i Indien, beskæftiger sig med en lang række områder, heriblandt turisme, bankvirksomhed, forsikring og underholdning. De har tidligere haft stor succes med sponsering af blandt andet indisk cricket og flere hockey hold, og vil nu tænke seriøst over, muligheden for et stort samarbejde med Manchester United.

Avisen nævner også Saudi Telecom, der allerede er en af klubbens samarbejdspartnere, som en potentiel ny hovedsponsor, og kunne være interesseret i, at knytte endnu tættere bånd med United. Men klubbens øverste direktører vil formentlig også kigge mod Malaysia og Kuala Lumpur, hvor United efter planen skal spille til sommer, og man har i de seneste år haft et fint samarbejde med Malaysia.

Forrige artikel

Carrick drømmer om Carling Cup-triumf

Næste artikel

Aftenens opstilling

ANNONCE