Irwin: Tony Dunne gik under radaren

Backspillere får ikke altid samme plads i rampelyset som andre mere indflydelsesrige spillere, mener Denis Irwin

Nu afdøde Tony Dunne spillede 535 kampe for Manchester United, og han var med til at vinde Champions League tilbage i 1958, men alligevel var det nok de færreste fans, der kendte til den tidligere backspiller, da nyheden om hans død ramte sent mandag aften.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Ifølge Denis Irwin, der ligesom Dunne også er fra Irland, spillede et utal af kampe på et stort United-hold og var højt skattet af en legendarisk skotsk United-manager, så er det en del af jobbet for en backspiller at gå under radaren.

– Du har brug for, at backspillere bare gør deres arbejde, det er en del af det. Du er en smule ubemærket, og du får ikke den samme hyldest. Men Tony Dunne spillede seks kampe mere for klubben end jeg, han spillede her i 13 år, og det siger utroligt meget om ham.

– Man må heller ikke glemme, at man skulle være hård dengang. Jeg tror ikke, han var den højeste spiller, men du var nødt til at være hård og klar på at konkurrere, siger Irwin til manutd.com.

Det er den tidligere United-assistent og spiller Brian Kidd, der i sin tid gjorde Denis Irwin klogere på, hvad Tony Dunne var for en spiller. Brian Kidd havde spillet sammen med Dunne, og han fortalte Irwin, hvor meget de to irske backs lignede hinanden som spillere.

– ‘Kiddo’ plejede altid at sige, at Dunne var fantastisk. Han var ligeså hurtig som nogen anden, og han gjorde bare sin pligt og det, han var god til, siger Irwin.

Irwin er ved senere lejligheder stødt ind i Tony Dunne på Altrincham Golfklub, som Dunne styrede, og United-legenden er meget ked af, at landsmanden nu er død. 

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Football Observatory: Bruno Fernandes er verdens dyreste midtbanespiller

Næste artikel

Randers' Tosin Kehinde: Jeg fik ikke nok ud af min United-tid

ANNONCE