Football Observatory: Bruno Fernandes er verdens dyreste midtbanespiller

Det Internationale Center for Sportsstudier, CIES Football Observatory, satte forleden navne på de 100 dyreste fodboldspillere i verden. Her er Bruno Fernandes at finde på en 17. plads, hvilket betyder, at han er den midtbanespiller i verden, som ligger højest på listen.

Manchester United hentede i vinters portugisiske Fernandes for omkring 65 millioner pund. Ifølge Football Observatory er den 25-årige midtbanespillers pris siden steget til en markedsværdi på 93,5 millioner pund. Dette gør Uniteds nye stjerne til den 17. dyreste spiller i verden og tilmed verdens dyreste midtbanespiller.

Football Observatory’s liste bringer en masse interessant læsning med sig. Det springer eksempelvis i øjnene, at Marcus Rashford er placeret som den femtedyreste spiller i verden med en markedsværdi på 135 millioner pund, svarende til cirka 1,13 milliarder danske kroner.

Udover Fernandes og Rashford er ingen andre United-spillere at finde på listen. End ikke Paul Pogba, som tilbage i 2016 blev verdens dyreste spiller med sit skifte tilbage til England, er at finde i top 100.

Verdens dyreste spiller er eftersigende Paris Saint-Germains Kylian Mbappé, hvorefter Manchester Citys Raheem Sterling følger på andenpladsen. På tredjepladsen ligger Borussia Dortmunds Jadon Sancho, som med al sandsynlighed bliver Uniteds helt store transfermål denne sommer.

Det tyder på, at Football Observatory vurderer spillernes alder som en vigtig variabel, når de skal fastsætte deres markedsværdi. Af den grund er Cristiano Ronaldo kun at finde på en 61. plads, mens Lionel Messi ligger nummer 22. 

Du kan se den fulde liste i denne artikel publiceret af Sky Sports. 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Se billederne: United-spillerne i indbyrdes træningskamp

Næste artikel

Irwin: Tony Dunne gik under radaren

ANNONCE