Islamisk Stat forbyder United-trøjer

Det er nu forbudt at gå med Manchester United-trøjer i det selvudnævnte kalifat.

Manchester United og et islamisk kalifat er to uforenelige størrelser. 

Det mener i hvert fald terrororganisationen Islamisk Stat (IS), der i øjeblikket spreder død og ødelæggelse i Syrien, Libyen og dele af Irak. 

Således skriver Daily Star, at IS-prædikanter advarer indbyggere, der bor i det selvudnævnte kalifat, mod at bære Manchester United-trøjer – eller fodboldtrøjer generelt. 

Det bizarre forbud skyldes, at IS betegner det som et udtryk for heltedyrkelse. Derudover har Nike ligeledes påkaldt sig IS’ vrede, da det er et amerikansk mærke. 

Bliver man alligevel taget i at bære f.eks. en United-, Barcelona- eller Real Madrid-trøje (der har Adidas som sponsor), straffes det med 80 piskeslag på en offentlig plads. 

Foruden fodbold-forbudet er den amerikanske sangerinde Madonna blevet sortlistet, ligesom IS har indført forbud mod at gå i tøj med kristne symboler eller ‘stødende’ slogans som f.eks. “I’m pretty bitch”.  

IS begyndte for alvor at vinde frem i Mellemøsten i starten af 2014. Sidste år besluttede en international koalition af 60 lande, heriblandt Danmark, at indlede bombetogter mod terrorbevægelsen, hvis hovedsæde er i den syriske by Raqqa. 

Siden da har IS tabt terræn i Irak, men står stadig stærkt i det borgerkrigshærgede Syrien.  

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Sir Alex: Jeg har aldrig haft så travlt

Næste artikel

Medie: Depay fløjet ind med jet

Relaterede artikler
Total
0
Share