Karakterbogen: Sådan præsterede United-spillerne i den første runde ved EM

8 spillere repræsenterer United ved EM, fordelt på 5 landshold. Her følger en gennemgang af spillernes præstationer i første gruppekamp.

Foto: Clive Mason, Getty Images

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip:

1 – Den rædderlige indsats, der er decideret ydmygende
2 – Den ringe indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den dårlige indsats, der primært bød på negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Scott McTominay, Skotland

Scott McTominay spillede sin landskamp nummer 50, da han i fredags fik fuld spilletid i åbningskampen mod de tyske værter.

Det blev dog en svær kamp for Skotland og McTominay, der tabte 5-1 og var overmatchet gennem hele kampen.

Midtbanen havde det særlig svært mod storspillende Toni Kroos og Jamal Musiala, og landstræner Steve Clarke har siden modtaget kritik for tilgangen til kampen.

Isoleret set gjorde McTominay sig ikke dårligt bemærket i løbet af kampen. Og derfor bedømmer vi det ikke som en dårlig indsats.

Men holdets præstation smitter i sidste ende af, så han vurderes som middelmådig.

Vurdering: 4

Christian Eriksen, Danmark

Christian Eriksen tog alle overskrifter, da han kollapsede mod Finland ved Danmarks seneste EM-åbningskamp. Søndag tog han så overskrifterne igen, 1100 dage senere. Heldigvis grundet helt andre omstændigheder.

Eriksen var nemlig banens bedste spiller, og han scorede også det første mål efter fint forarbejde af Alexander Bah og Jonas Wind.

Ifølge statsmediet OptaJoe var han kampen igennem involveret i 12 afslutninger. 5 stod han selv for, mens 7 af dem var chancer, han kreerede for andre. Ingen andre har præsteret dette i EM-sammenhæng siden Mesut Özil mod Grækenland i 2012.

Vi lander derfor på en flot karakter til Eriksen, selvom han i anden halvleg faldt i niveau sammen med resten af holdet. Han spillede hele kampen, der sluttede 1-1.

Vurdering: 8

Rasmus Højlund, Danmark

I United er Eriksen og Højlund som far og søn. I Slovenien-kampen var de dog snarere som nat og dag.

Højlund fik ikke fat i meget og gjorde sig bedst bemærket, når han lykkedes med at tiltrække et frispark eller et indkast, som det der ledte op til åbningsmålet.

Desværre var resten af hans spil uden den fornødne kvalitet. Han burde også have scoret i anden halvleg, da Victor Kristiansen serverede bolden på et sølvfad tæt under mål.

Højlund fik dog ikke afsluttet uden om Jan Oblak i det slovenske mål, og kort efter blev der udlignet i den anden ende.

Det er desværre sigende for Højlunds præstation, at han blev udskiftet i det 83. minut, hvor Danmark var på jagt efter et mål.

Han redder sig i sidste ende kun en middelmådig vurdering, da han trods alt leverede en godkendt arbejdsindsats.

Vurdering: 4

Luke Shaw, England

Shaw sad udenfor hele kampen, da han stadig ikke er på 100% efter sin skade. Kieran Trippier startede på venstre back i hans sted og fik et slag undervejs, så det lignede, at han havde brug for at komme ud.

Han endte dog alligevel med at spille hele kampen, som England vandt 1-0.

Vurdering: Kom ikke i spil

Kobbie Mainoo, England

Stjernefrøet var ikke valgt til startopstillingen, hvor Declan Rice og Trent Alexander-Arnold spillede bag Jude Bellingham, der lå i 10’er-rollen og scorede kampens eneste mål.

Mainoo blev dog indskiftet efter 86 minutters spil og nåede ikke for alvor at gøre sig bemærket i kampen.

Vurdering: UB

Altay Bayindir, Tyrkiet

Inden EM roterede Tyrkiet i uhørt høj grad sine keepere, men på trods af et fornemt clean sheet i testkampen mod Italien, blev der ikke set Altay Bayindirs vej i deres første EM-kamp mod Georgien.

Kampen er flere steder beskrevet som EM’s mest underholdende indtil videre. Det havde dog ikke rigtigt noget med Bayindir at gøre, da han så hele kampen fra Tyrkiets bænk.

Vurdering: Kom ikke i spil

Diogo Dalot, Portugal

Der var lagt op til et trekantsdrama mellem Diogo Dalot, João Cancelo og Nuno Mendes i forhold til, hvem der skulle starte på Portugals to backs. Men Portugals landstræner, Roberto Martinez, fandt alligevel plads til dem alle tre i et 5-mandsforsvar.

Portugal dominerede kampen og var meget på bolden, og Dalot kom også godt med i opspillet i højresiden.

Defensivt tillod han dog et indlæg fra Tjekkiets venstreside kort før den overraskende tjekkiske scoring. Og derefter blev han skiftet ud, inden Portugal fik lavet sit comeback.

Vi lander derfor på en middelmådig karakter.

Vurdering: 5

Bruno Fernandes, Portugal

United-kaptajnen svingede taktstokken, som han plejer. Her var han særligt tæt på med en stikning til Rafael Leão, men den glidende kantangriber kunne ikke nå frem til bolden.

Bruno Fernandes var konstant på arbejde og søgte hele tiden rummene og afleveringerne til blandt andre Cristiano Ronaldo. Men det var en svær kamp at agere dåseåbner mod et hårdt kæmpende tjekkisk forsvar.

Han spillede kampen til ende og var dermed med i comebacket, der skete på baggrund af to store fejl i Tjekkiets forsvar.

Vurdering: 6

Forrige artikel

Kampprogram offentliggjort: Old Trafford sætter scenen for ottende gang i træk

Næste artikel

Overblik: Her skal United-spillere i aktion ved EM - anden spillerunde

ANNONCE