Karakterbogen: Sådan præsterede United-spillerne i EM-kvartfinalerne

5 af Uniteds 8 EM-spillere havde kvalificeret sig til at spille i kvartfinalerne. Her følger en gennemgang af spillernes præstationer.

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip:

1 – Den rædderlige indsats, der er decideret ydmygende
2 – Den ringe indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den dårlige indsats, der primært bød på negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Diogo Dalot, Portugal

Højrebacken blev igen fravalgt til startopstillingen, og da João Cancelo blev udskiftet i det 74. minut, var det Nelson Semedo, der kom ind i stedet for.

Dalot må derfor betragtes som Roberto Martínez’ tredjevalg. Han fik kun spilletid ved to kampe under EM og kan nu rejse hjem efter nederlaget til Frankrig efter straffespark.

Vurdering: kom ikke i spil

Bruno Fernandes, Portugal

Portugal var spilstyrende i store dele af kampen, og det var Vitinha og Bruno Fernandes, der bandt det sammen, mens venstresiden med Nuno Mendes og Rafael Leão viste sig at være farligst.

Bruno kom dog også godt igennem i højresiden, da João Cancelo fandt ham med en dyb aflevering på kanten af feltet. Og minuttet efter lagde han den af til højrebacken, som forsøgte en afslutning mod det lange hjørne.

Frankrig har måske EM’s bedste forsvar og har kun lukket ét mål ind på deres vej til semifinalen. Og det lykkedes da heller ikke for Portugal og Bruno Fernandes, der blev udskiftet i det 74. minut til fordel for Francisco Conceicão.

Vi lander på 6. Det trækker op, at han var med til at tage initiativet og stod bag nogle af Portugals bedste muligheder. Omvendt trækker det også ned, at han ikke viste nok kvalitet i sine 8 hjørnespark og et enkelt frispark fra en god position.

Vurdering: 6

Kobbie Mainoo, England

Uniteds 19-årige stjernefrø er for alvor kommet ind i varmen hos Gareth Southgate og startede inde for anden kamp i træk.

Første halvleg var domineret af England, som spillede sit bedste fodbold i denne turnering indtil videre. De tabte dog momentum i anden halvleg, indtil Schweiz kom foran.

Mainoo var sikker i sin boldomgang og tog derudover også nogle gode ryk frem i banen, når muligheden bød sig. Han forsøgte også med en afslutning fra kanten af feltet, men blev blokeret i sidste øjeblik.

Ofte lå han i dueller med Granit Xhaka, og han var ikke bange for at gå på kroppen af anføreren fra Schweiz og presse ham fysisk.

Alt i alt en flot præstation, som det er svært for alvor at sætte en finger på. Han blev udskiftet sammen med to andre efter 75 minutters spil. Men mon ikke han starter inde igen i semifinalen mod Holland.

Vurdering: 7

Luke Shaw, England

SÅ skete det. Luke Shaw kom på banen for England i ovennævnte trippeludskiftning, og dermed har alle Uniteds 8 EM-spillere nu været i aktion ved EM.

Shaw var sikker i sin boldomgang og tog et par forgæves løb frem i banen undervejs. I slutminutterne kom han også til et indlæg.

I den anden ende viste han sig til gengæld at være guld værd, da et hurtigt taget frispark snød hele forsvarskæden med en høj bold. Men Shaw kom på tværs fra sin position i venstresiden, og han nåede at stoppe den schweiziske mulighed.

Vi lander på en middelmådig karakter, da han ofte syntes at tage den nemme løsning og nok stadig er mærket af, at han ikke har spillet en kamp siden februar. Men et solidt comeback af venstrebacken, der så sit hold udligne til 1-1 få minutter efter at være kommet ind.

Vurdering: 6

Altay Bayindir, Tyrkiet

Som ventet var Mert Günok igen foretrukket i startopstillingen. Særligt efter hans fantomredning i de døende sekunder af 1/8-finalen.

Det er en lidt hård skæbne for Altay Bayindir, at han kun fik spilletid i kampen mod Portugal, hvor forsvarsspillerne foran ham forærede to mål væk.

Og det bliver nu endegyldigt ikke til mere, eftersom Tyrkiet endte med et nederlag på 2-1 til Holland i kvartfinalen.

Vurdering: kom ikke i spil

 

Skal du med på holdet? OldTrafford.dk søger skribenter

 

Forrige artikel

Afstemning: Erik ten Hags kontraktforlængelse

Næste artikel

Romano: Grønt lys fra hollandsk duo

ANNONCE