Manchester United vinder efter lang straffesparkskonkurrence

Manchester United skulle forsøge, at ryste de to sidste uafgjorte resultater af sig, med en sejr over AC Milan, i deres første kamp i International Champions Cup. Det blev en kamp med højt tempo, og en meget lang straffesparkskonkurrence.

Manchester United stemplede ind i venskabsturneringen, International Champions Cup, med en kamp i mod AC Milan. “De røde djævle” måtte undvære Antonio Valencia, som er ude med en skade, og det gav plads til Matteo Darmian, som både overtog pladsen og anførerbindet. Anthony Martial, som ellers har spillet de seneste to kampe i USA, var heller ikke tilgængelig, da han skal være far og er rejst hjem. I stedet blev det Alexis Sanchez som tog sig af angriberpositionen, bakket op af Juan Mata, som havde en fri offensiv rolle på midtbanen. Og netop det makkerpar, skulle vise sig at give Milans defensiv problemer.

Højt pres og højt tempo

United indledte kampen med et højt pres på Milan, hvilket både resulterede i et frispark på kanten af feltet, samt et hjørnespark, efter bare 1 minut. Scott McTominay kom ligeledes til en god afslutning på kanten af feltet efter, at have presset højt på Milan-forsvaret.

United havde flere gode forsøg på mål i kampens indledning. Efter syv minutters spil, bankede Sanchez et frispark langt udefra på mål, og Donnarumma måtte give endnu et hjørnespark. Hvis man troede, at kampen ville blive en lang og kedelig affære fra start til slut, måtte man tro om. Kampen startede i et højt tempo og bølgede underholdende frem og tilbage.

Sanchez i hopla

Allerede tidligt i kampen stod det klart, at det to stærkeste offensive kort i kampen var Suso for Milan og Sanchez for United. Og netop Sanchez var i den grad i spilhumør. Med sin store bevægelighed, sit gode blik for sine medspillere, samt nogle gode individuelle aktioner, var Sanchez en fornøjelse at se på. Han blev bakket godt op af Mata, og duoen havde et godt samarbejde i første halvleg. I modsatte ende, viste Suso sig som den farligste Milan spiller, og han gav flere gange Shaw og Tuanzebe problemer med sin bevægelighed, driblinger og skud mod mål.

United spillede direkte og havde flere afslutninger på mål. Det resulterede i en del hjørnespark, som United dog desværre slet ikke blev farlige på. Men netop det direkte spil, blev nøglen til at få lirket den italienske defensiv op. Efter 11 minutters spil forlængede McTominay et målspark til Mata, som snød Milans offsidefælde med en aflevering til Sanchez. Chileneren udnyttede den store chance, og sendte køligt bolden forbi Donnarumma og over i det lange hjørne.

Desværre holdt føringen ikke længere end 3 minutter, da Bonucci gav United tilbage af samme skuffe, og sendte en høj bold over United-forsvaret til Suso, som med en god afslutning passerede en chanceløs Lee Grant. Uniteds defensiv så ikke godt ud i situationen, og Mourinho var da også tydligt frustreret over sine spillere.

Det var en varm aften Los Angeles, og 30 minutter inde i første halvleg, fik spillerne også en tiltrængt drikkepause. Om det var drikkepausen eller det høje tempo i begyndelsen af kampen, som lagde en dæmper på det bølgende spil er uvist, men første halvleg sluttede i hvert fald i et mere stilfærdigt tempo end begyndelsen.

Få inskiftninger

Overraskende var det, at Mourinho næsten ikke benyttede sig af sin unge bænk. Således var det kun Lee Grant der måtte bytte plads med Joel Pereira i målet, fra anden halvlegs begyndelse. Og vi skulle helt hen til det 74’ minut, før en noget svagtspillende Luke Shaw måtte lade sig udskifte med Fosu-Mensah. Sidste United-indskiftning, blev den unge Ethan Hamilton, som kom ind i stedet for Mata i 88’ minut.

Sanchez gode takter fortsatte

I anden halvleg fortsatte Sanchez de gode takter, og viste fra begyndelsen, endnu en gang sine gode bevægelighed, spilforståelse og farlighed frem. Halvlegen var blot to minutter gammel, da Sanchez sled sig fri på midtbanen og slog en flot aflevering ud på kanten til Darmian, som sendte et indlæg ind i feltet. Sanchez nåede selv frem til indlægget, og med hælen var han tæt på, at passerer Donnarumma igen.

Herfra var det småt med chancerne, og United overlod igen spillet til Milan, som dog ikke skabte de helt store chancer. Og dog. I 84’ minut var det alligevel ved at gå galt for United. Borini fik slidt sig fri i Uniteds straffesparksfelt, og var lige ved at afgøre kampen, da han fik sendt et skud på stolpen, fra en spids vinkel. Men kampen endte 1 – 1, og så skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence.

Laaang straffesparkskonkurrence

Hvad de to hold ikke kunne afgøre i ordinærspilletid, skulle nu afgøres på straffespark, men også her viste det sig, at de var ligeligt matchede. Hele 13 straffespark skulle vi igennem, før en vinder kunne kåres. Både Joel Pereira og Pepe Reina måtte i aktion som skytter, og Andreas Pereira og Ander Herrera måtte skyde to gange fra pletten, før United kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med samlet sejr på 9 – 8.