MANCHESTER UNITED VINDER FA YOUTH CUP

Manchester United vandt onsdag aften FA Youth Cup for første gang i 11 år efter en sejr på 3-1 over Nottingham Forest i finalen.

Spørger man Manchester United-fans, hvad der gør dem stolt af at holde med klubben, vil mange nok påpege dens akademitraditioner. Og i aften kom endnu et kapitel i Manchester Uniteds akademihistorie.

Her slog de nemlig Nottingham Forest i FA Youth Cup-finalen med 3-1 – en turnering, man ikke har vundet siden 2011, hvor velkendte ansigter som blandt andet Paul Pogba, Jesse Lingard og Ravel Morrison var på holdet.

Den gennemsnitlige Premier League-seer vil måske fundere over, hvorfor det var Forest, hvis seniorhold spiller i Championship, der var i finalen, men deres U18-hold skulle vise sig at være ganske glimrende. Eksempelvis viste de det i semifinalen, da de slog Chelsea ud.

Manchester United kom ganske fint fra land efter 13 minutters spil, da anfører Rhys Bennett headede United på 1-0 efter et frisparksindlæg fra højre side, og så kunne de 67.000 tilskuere på Old Trafford rejse sig i jubel.

Josh Powell fra Forest forsøgte kort før pausen sig fra distancen med et forsøg, der lignede et ufarligt et af chancen, men Vitek i United-buret mistimede sit indgreb fuldstændig, og, desværre for den unge mand, endte bolden i nettet. 1-1.

Og Nottingham Forest-drengene er slet ikke til at tage fejl af. Det kan godt være, deres førstehold kun ligger i Championship, men deres U18-hold er top, top standard i England. I flere perioder af kampen lagde de et tryk på United, som de ikke kunne komme ud af.

Men så blev kampen ændret. 75 minutter spillet. Alejandro Garnacho blev fældet i D-området udenfor feltet – ligner det grangiveligt – men dommeren vælger at fløjte fra straffe. Her skal det noteres, at der ingen VAR var til at hjælpe dommeren med at tage beslutningen.

Ligeglad med, hvorvidt beslutningen var rigtig eller ej, var det netop Garnacho, der tog sig af straffesparket. Sparkede i midten, målmanden sprang til venstre.

Mål.

Og den selvudnævnte gigantiske Ronaldo-fan skulle selvfølgelig fejre scoringen med en velkendt jubelscene med de mange tilskuere, der råbte imod den 17-årige argentiner, som var han en 20 år ældre portugiser. SIIIIU. Og 2-1.

Garnacho var stjernen på Uniteds vej til FA Youth Cup-finalen, så det er da kun passende, at han i tillægstiden kunne lægge bolden – via en afretning – ind til 3-1 efter en flot solotur.

Meget mere skete der ikke denne onsdag aften på Old Trafford, og til stor tilfredshed for de mange tilskuere og ikke mindst de United-spillere, der stormede ind på banen ved slutfløjt, kunne Manchester United dermed kalde sig FA Youth Cup 2022-vindere.

Forrige artikel

FA Youth Cup-finale: De 11 udvalgte mod Nottingham

Næste artikel

Journalist: De Jong tæt på United

ANNONCE