Meulensteen: Havde verdens bedste job

Rene Meulensteen føler, han havde verdens bedste job i United. Han var ked af at forlade klubben, og han er ærgerlig over ikke at blive U/21-landstræner i England.

Da David Moyes tog over for Sir Alex Ferguson, markerede det også begyndelsen på enden for Rene Meulensteens ansættelse i Manchester United. 

Den nye manager ville gerne have sine egne folk med ind i staben, men Meulensteen mener sagtens, han kunne have fungeret sammen med de nye træneransigter.

– Jeg følte i høj grad, at det billede, klubben malede for os, ikke var det samme, som viste sig i møder med David Moyes. Jeg sagde til ham ‘David, med al respekt så har du gjort et fantastisk arbejde i Premier League med Everton, men er du klar over, at du går fra en yacht til et krydstogtskib?’ Ferguson, kaptajnen, havde en god besætning med trænere som mig, siger Rene Meulensteen til The Telegraph.

– Jeg følte, at David ville have velkendte ansigter, hvilket har har ret til, men det ville slet ikke have været noget problem, hvis han sagde: ‘Jeg har brug for Jimmy Lumsden som sparringspartner, men vent lidt, dette krydstogtskib har sejlet succesfuldt rundt med denne besætning i fem år, så jeg kan lige så godt sejle videre med dem i en sæson og se, hvordan det går.’

Rene Meulensteen nåede at arbejde i 12 år i Manchester United, hvor han gjorde tjeneste i en lang række funktioner og til sidste som førsteholdstræner. Et job, som han var svært begejstret for.

– Jeg var ked af at forlade klubben. Jeg havde verdens bedste job der. Jeg elskede hvert et aspekt af at arbejde med de topsspillere. Jeg kender holdet ind og ud, klubben ind og ud, siger han.

Emne til U/21

Den 49-årige hollænder betegnes som en af verdens bedste trænere, og i sin tid i United fik han masser af erfaring med unge spillere. Derfor var han måske også et oplagt valg, da England for nylig fik ny U/21-landstræner, men i stedet gik jobbet til Garteh Southgate. 

Der er dog en helt særlig grund til, at det ikke blev Meulensteen, mener han. 

– Mit navn blev nævnt angående U/21. Jeg talte aldrig med FA. Hvordan kan de vælge den rette kandidat, hvis du ikke en gang lytter til andre? Mine venner sagde til mig på ferie ‘Du ville være fantastisk for U/21’. Jeg sagde: ‘Tro mig, de vælger ikke en udlænding.’

England har haft mange problemer med at levere på landsholdniveau, både hos de unge og de voksne. Det ærgrer Meulensteen, der dog ikke ser nogen forbedring på vej foreløbig.

– Jeg siger dig, intet kommer til at ændre sig, siger han og påpeger, at bedre og mere nyskabende træning er vejen frem.

Forrige artikel

Moyes afviser dårlig stil

Næste artikel

Se Uniteds kamp mod Chelsea på pubben

ANNONCE