Mourinho: Sanchez havde brug for at spille

Alexis Sanchez blev kåret til kampens spiller, da han fredag aften fik sin debut for Manchester United mod Yeovil Town. Hans nye manager fortæller, at chileneren inden kampen var opsat på at komme med fra start.

Det er formentlig svært at drømme om en bedre start end den, Alexis Sanchez har haft for Manchester United. I hvert fald blev den 29-årige chilener kåret til kampens spiller i gårsdagens 4-0-sejr over Yeovil Town.

Hans manager er forståeligt nok glad for sin nye stjernespiller, som arbejdede hårdt gennem hele kampen og kunne notere en assist til Ander Herreras 2-0-mål. 

– Jeg er meget glad. Jeg tror ikke, at det er en overraskelse for nogen, hvordan han spillede. Efter tre år i Premier League, hvor han har spillet hver uge, ved folk godt, hvad Alexis kan, siger portugiseren og fortsætter:

– Man kan bare ikke sætte et spørgsmålstegn ved ham. Og efter tre år i ligaen behøver du ikke at tænke på, om han kan tilpasse sig til engelsk fodbold.

– Så det er ingen overraskelse for os. En fantastisk spiller – som han har vist over de sidste tre år i Premier League og de sidste tre dage, hvor han har trænet med os.

Nødt til at spille kampen

Mourinho fortæller videre, at Alexis bad om lov til at spille gårsdagens kamp. Så selvom han vidste, at chileneren ikke var i perfekt kampform, sættede han ikke spørgsmålstegn ved, om det var den rette beslutning.

– Jeg synes han var nødt til at spille. Han sagde til mig, at det var han nødt til. Han har ikke spillet for Arsenal i deres seneste par kampe, og træningen kan ikke være god, når du har det ene ben i Manchester og det andet på Emirates. Så han var nødt til at spille. 

– Jeg var ikke sikker på alle 90 minutter. Så jeg tænkte omkring 60, 70 eller 75 minutter, fortsætter Mourinho om Sanchez, der endte med at blive skiftet ud efter 72 minutter.

– Det var godt, for det giver mulighed for, at folk bedre kan begynde at forstå hans spil, mens han også kan få en bedre forståelse for sine medspillere.

Imponeret over indstillingen mod aggressive modstandere

Udover at skabe flere chancer var Alexis ikke bange for at løbe med tilbage for at igangsætte angrebene.

Særligt indstillingen glædede Mourinho, som inden kampen havde forsøgt at forberede spillerne på den fysiske udfordring fra Yeovil, som gik til den i duellerne.

– Jeg var imponeret over hans indstilling. På den måde synes jeg også, at jeg gjorde mit job ordentligt, for jeg fortalte spillerne, at de skulle være klar på deres fysiske tilgang og ikke reagere på den.

– Nogle gange kan topspillere godt miste hovedet i sådanne situationer og bliver derfor dem, som bliver straffet, siger Mourinho, mens han kommer med en lille stikpille til dommeren:

– Jeg forstår dommerens beslutning om ikke at give dem et rødt kort, for dette er en speciel dag, og med 10 mod 11 havde det specielle ved øjeblikket nok været ovre for dem.

– Vi elsker jo FA Cuppen, og vi elsker at komme på de her stadions – men spillerne kunne godt have haft brug for en lille smule mere beskyttelse.

– Men det gode ved Alexis er, at han har en stærk mentalitet og jeg var glad for alt, han gjorde. 

Med sejren avancerede Manchester United til femte runde af FA Cuppen. Der trækkes lod til den kommende runde på mandag den 29. januar.

Alexis Sanchez og co. skal allerede i aktion igen på onsdag, hvor man besøger Tottenham på Wembley.

 

 

 

 

Alexis Sanchez får den ikoniske trøje nummer 7 – Skal du også have den? 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho roser professionel indsats

Næste artikel

Herrera beundrer Alexis' indstilling

Relaterede artikler
Total
0
Share