Moyes var aldrig i tvivl om Rooney

Wayne Rooneys kontraktforlængelse var aldrig nogensinde i fare. Alle store spillere har lyst til at spille for Manchester United, lyder det fra Uniteds manager.

Efter længere tids spekulation omkring Wayne Rooneys situation, satte han i går endelig sin underskrift på en kontraktforlængelse, som binder angriberen til klubben indtil 2018. Og spørger man David Moyes, var det kun et spørgsmål om tid.

– Spørger du mig var Rooneys kontraktforlængelse aldrig i fare. Denne klub var aldrig på vej til at sælge Wayne Rooney. Aldrig, siger Moyes til manutd.com i kølvandet på gårsdagens store nyhed.

Med underskriften bliver Rooney med 300.000 pund om ugen den bedst betalte spiller i England. Og på trods af klubbens nuværende ligaplacering, mener Moyes, at den er et kraftigt signal om Uniteds status i fodboldverdenen.

– Jeg sagde fra starten, at vi ville gå efter de bedste spillere i verden, og det har ikke ændret sig. Alle store spillere ønsker at spille for Manchester United. Jeg kunne nemt fortælle om alle de opringninger, jeg har fået fra de store spillere rundt omkring i verden, der gerne vil spille for Manchester United.

Ville aldrig blive det samme andetsteds

I sommer var der ellers store rygter om, at Rooney skulle være på vej væk fra klubben, efter at han ifølge Sir Alex Ferguson skulle have indgivet en transferanmodning. Men for Moyes skulle der ikke meget overtalelse til for at overbevise Rooney om, at United er det rette sted for ham.

– Når du først er forbundet med Manchester United har jeg lagt mærke til, at ingen har lyst til at forlade klubben med det samme igen. De ved, at forlader de først klubben, bliver det ikke det samme.

– En anden ting jeg har fundet ud af er, at Manchester United beslutter hvilke spillere, der smutter og hvornår de skal smutte – og det er ikke noget, spillerne kan kontrollere. Uanset hvem der kommer til klubben, vil den altid være i kontrol over situationen.

Kan blive en legende

Tidligere store spillere som Peter Schmeichel og Bryan Robson er efterfølgende blevet ambassadører for klubben. En mulighed Rooney med den nye kontrakt nu også vil få, når han en dag stopper, hvilket for Moyes kan gøre Rooney til en klublegende.

– At blive en legende i Manchester United, betyder, at du er associeret med klubben resten af dit liv. Vi tager nogle af de helt store, som legender, med på vores turnéer og alle andre steder, vi drager hen.

28-årige Rooney har spillet i alt 428 kampe og scoret 208 mål for ”de røde djævle”. Skulle angriberen nå 41 mål mere, vil han overgå Sir Bobby Charltons rekord som klubbens mest scorende spiller.

Forrige artikel

Rooney: Fremtiden er spændende

Næste artikel

U18: United smadrede Middlesbrough

ANNONCE