Nedtakt: Tre ting vi lærte af Sheffield United-kampen

Manchester United tog sejren og de tre point i går mod Sheffield United. I dagens nedtakt kommer vi ind på Bruno Fernandes’ tordenfod, akademispiller nummer 250 og manglende kontrol over kampene.

Manchester United tog i går sejren på Old Trafford mod Sheffield United. Det var en kamp, som bød på flotte mål, store fejl, sprudlende akademispillere, portugisisk verdensklasse og en masse spænding. Vanen tro ser vi tilbage på kampen her dagen efter og reflekterer over, hvad vi blev klogere på.

Bruno Fernandes er verdensklasse

Bruno Fernandes var manden, der måtte tage sagen i egen hånd i går, da resten af Manchester United-offensiven ikke bød ind med specielt meget. Portugiseren kunne derfor notere sig for to mål og en enkelt assist, da han forlod banen.

Den udskældte kaptajn står nu øverst på Manchester Uniteds topscorer- og assistliste, og han er vel en af de få på Manchester Uniteds hold, som kan gå på sommerferie med rank ryg, sammen med sin portugisiske landsmand Diogo Dalot.

Også i går var det Bruno Fernandes, der bar det tunge læs, efter vi var kommet bagud for anden gang. Han var involveret i alle offensive Manchester United-aktioner i går, og efter pausen var han ovenikøbet også effektiv. Han reddede holdet fra den katastrofe, det ville være at tabe til Sheffield United på hjemmebane.

Akademiet og ungdomsholdene fungerer 

Mens det ikke har været overbevisende, hvad Manchester Uniteds førstehold har præsteret i år, har ungdomsholdene i stedet holdt fanen højt på Carrington. Fire akademispillere har fået debut på førsteholdet, og U18-holdet kan se tilbage på en sæson, hvor man har hevet to trofæer i hus.

Ikke nok med det, så er det også tidligere akademispillere, som i høj grad har gjort sig bemærket på førsteholdet denne sæson.

Kobbie Maninoo er den første defensive midtbanespiller, som Erik ten Hag sætter på holdkortet, og først derefter kan Eriksen, Casemiro, Mount, Amrabat og McTominay slås om, hvem der skal spille ved siden af ham. Det sker, mens en skadesfri Rashford er selvskreven til venstrekanten, og Garnacho har forvist klubbens næstdyreste indkøb til bænken.

I går fik Ethan Wheatly ni minutter på banen, hvilket i sig selv ikke er noget sensationelt. Men Wheatly, der havde banket to mål ind i U18 Premier League Cup-finalen, blev klubbens akademispiller nummer 250, som har fået debut for Manchester United.

Det er en så flot præstation, at man godt må være stolt af at være Manchester United-fan, på trods af at vi ligger nummer seks i Premier League.

Vi kan stadig ikke vinde en kedelig kamp

Jeg savner en stensikker 2-0 sejr fra Manchester United, som aldrig var i fare for at gå galt, men det kan jeg godt glemme alt om som Manchester United-fan.

Selvom vi har mødt overkommelig modstand de seneste to opgør, har hjertet alligevel siddet i halsen undervejs i kampen. Ten Hag bliver ved med at snakke om mere kontrol, og selvom vi kontrollerede kampen i går og FA Cup-semifinalen, formåede vi alligevel ikke at kvæle kampen og vinde sikkert.

I går havde vi 72% boldbesiddelse og skabte rigeligt med chancer til at lukke kampen, men det lykkedes ikke. Alligevel synes jeg, at man kunne se få forbedringer i gårsdagens opgør.

1 kommentar
  1. Det vi kan lære af sæsonen hidtil er at vi ifølge Optas XG burde ligge på 15. pladsen i Premier League…tyg lidt på den statistik de herre og damer..

    Jeg har lært nok….

    EtH Raus….

Kommentarer er lukket

Forrige artikel
Ivan Toney dribler over for Fred og Scott McTominay

Torsdagens rygter

Næste artikel

Jagten på nummer 251: Duncan Edwards, nummer 28, 1953-1958

ANNONCE