Nulløsning på Emirates

0-0 mod Arsenal på Emirates, i en kamp hvor United kampen igennem stod kompakt i defensiven.

Arsenal vs Manchester United. En klassiker i engelsk fodbold, men aftenens kamp på Emirates Stadium blev aldrig det brag man havde forventet og håbet på. Begge hold havde for stor frygt for at tabe, og ville hellere nøjes med det ene point fremfor at gå efter alle tre.

Hvis kampen havde fundet sted i Italien, ville medierne nok være fulde af begejstring for den stærke defensive organisation begge mandskaber havde i aftenens kamp. Men der manglede offensiv kvalitet hos både United og Arsenal.

Skarpheden på den sidste tredjedel af banen var minimal, og slaget stod i stedet på midtbanen og i perioder foran Uniteds felt. I store dele af opgøret stod United dybt på banen, lod Arsenal have bolden og satsede på på omstillinger. Men her var United ikke så skarpe som tidligere set på Emirates.

Da 6’eren havde forkælet os med dokumentaren “Keane vs Vieira” inden opgøret, sad man flere gange undervejs i kampen og savnede de to fantastiske midtbanespillere, og deres altid fornemme intense fight og det store engagement. Der manglede simpelthen noget gnist inde på banen.

Robin van Persie havde inden dagens kamp scoret i de tre seneste kampe for United mod Arsenal, og hollænderen kunne have bygget videre på den fine statistik efter blot et par minutter. Men hans friløber endte med en redning fra Arsenal-keeperen.

Samme Szczesny leverede endnu en stor redning mod slutningen af kampen, da van Persie igen var på spil. En eminent pasning fra Rooney blev dog lige akkurat skubbet på overliggeren, og dermed reddede den polske keeper point til Arsene Wenger og Arsenal.

Kampen igennem virkede United atter som et hold, der mangler en plan for den offensive del af spillet. Rafael var i lange dele af første havleg farligste mand, og kom som altid godt med over kanten. Til gengæld var Evra ikke så offensiv som vi normalt kender ham.

Samtidig virkede Rooney som en mand, hvis eneste mission i de første 45 minutter var at se hvor meget han kunne svine dommer Clattenburg til, inden der blev smidt et gult kort i hovedet på ham. På mirakuløs vis endte Rooney kampen uden advarsel.

Mata var i dag placeret på venstrekanten, og den stærke spanier kom aldrig ind i kampen. Med Uniteds kompakte defensiv, var det derfor meget op til van Persie alene i front.

Defensiven stod godt for United i dagens kamp. Arsenal kom frem til et par gode muligheder mod slutningen af kampen, men ellers stod Vidic og co solidt i de bagerste kæder. Carrick og Cleverley hjalp godt til, med masser af løb og hårdt arbejde på den centrale midtbane.

Alt i alt en kedelig kamp, hvor United tydeligvis var tilfredse med det ene point, og Arsenal ville aldrig rigtig åbne op for alvor og gå efter sejren.

Med aftenens pointtab blev vejen mod europæisk spil næste sæson ikke nemmere. United drager nu på et miniophold i Dubai, hvor batterierne skal lades op til afslutningen af sæsonen i Premier League, og til kampene mod Olympiakos i Champions League.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Startopstilling mod Arsenal

Næste artikel

Cleverley efter 0-0: Fair resultat

Relaterede artikler
Total
0
Share